Windows 10:Blue Screen hibakódból szoftveres vagy hardveres hibára lehet következtetni? (bővebben lent)
Van egy AMD Ryzen gépem (Ryzen 5 2600) és egy MSI B450-A pro alaplapom.
A legnagyobb rendben működött minden idáig, frissítések nem voltak, semmi sem történt.
Egy szabályos leállítás után bekapcsoláskor hibaüzenetek fogadtak, "probléma lépett fel", "kísérlet az eszköz javítására" stb.
Bármit próbáltam, továbblépni nem lehetett.
Ubuntu Live rendszer alól lementettem mindent a rendszermeghajtóról (nem volt sok, mivel elvből igyekszem ott nem tárolni fontos adatokat) majd a partíciókra indítottam szintén ubuntu alól egy ntfsfix-et.
Hibát nem ír ki, csak elvégzi a műveleteket.
Ezután egy-két hibaüzenet kíséretében ("lemezhibák javítása") a gép elindult.
A BSOD programmal lementettem a Blue Screen hibára vonatkozó információkat.
Samsung 250 Gb 960Evo SSD-m van, Samsung Magician mindenféle teszt szerint semmiféle probléma sincs vele. A rendszer pedig ezen van, és ezzel problémázik.
AIDA sem írt ki hibát a report-nál.
Újratelepíteni nem szeretném, ha hardveres a probléma, valamint van megvásárolt program, mely nem aktiválható újra.
Ez alapján (BSOD-program által generált hiba-táblázatot Excel-be tettem) tud valaki valamit mondani?
Nem ez az első eset, hogy hasonló módon "tréfál meg", múlt évben két hónap után kellett hasonló ok miatt újratelepíteni, most már szeretnék a végére járni mi ez az egész.
Ok, Tomi, akkor jelentsd hogy nem relevánsak a kérdéshez a kulcsszavak. :-)
Szép estét kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!