Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 10:Blue Screen hibakód...

Windows 10:Blue Screen hibakódból szoftveres vagy hardveres hibára lehet következtetni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Van egy AMD Ryzen gépem (Ryzen 5 2600) és egy MSI B450-A pro alaplapom.

A legnagyobb rendben működött minden idáig, frissítések nem voltak, semmi sem történt.

Egy szabályos leállítás után bekapcsoláskor hibaüzenetek fogadtak, "probléma lépett fel", "kísérlet az eszköz javítására" stb.

Bármit próbáltam, továbblépni nem lehetett.

Ubuntu Live rendszer alól lementettem mindent a rendszermeghajtóról (nem volt sok, mivel elvből igyekszem ott nem tárolni fontos adatokat) majd a partíciókra indítottam szintén ubuntu alól egy ntfsfix-et.

Hibát nem ír ki, csak elvégzi a műveleteket.

Ezután egy-két hibaüzenet kíséretében ("lemezhibák javítása") a gép elindult.

A BSOD programmal lementettem a Blue Screen hibára vonatkozó információkat.

Samsung 250 Gb 960Evo SSD-m van, Samsung Magician mindenféle teszt szerint semmiféle probléma sincs vele. A rendszer pedig ezen van, és ezzel problémázik.

AIDA sem írt ki hibát a report-nál.

Újratelepíteni nem szeretném, ha hardveres a probléma, valamint van megvásárolt program, mely nem aktiválható újra.

Ez alapján (BSOD-program által generált hiba-táblázatot Excel-be tettem) tud valaki valamit mondani?

[link]

Nem ez az első eset, hogy hasonló módon "tréfál meg", múlt évben két hónap után kellett hasonló ok miatt újratelepíteni, most már szeretnék a végére járni mi ez az egész.

2021. máj. 28. 15:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A rendszer kernel-ednél történt a hiba, az a folyamat, a kernel-re utal, meg nézem neked teamviewer-en keresztül, mert itt valószínű, hogy vírusod lesz, vagy valami más ütközés, ha úgy gondolod, írhatsz privátot. Egyébként, utána én is kérek tőled valami segítséget, látva a procidat és alaplapot.
2021. máj. 28. 17:38
 2/13 anonim ***** válasza:
Hibakód alapján pedig, sokaknak ez oldotta meg: https://www.youtube.com/watch?v=9kDVpmVRpy4
2021. máj. 28. 17:44
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

#1: köszönöm hogy ránéztél volna.

Én miben segíthetek?

Vírusom elvileg nincs, a BitDefender aktív, mindenféle védelemmel.

Valóban, úgy néz ki, hogy nekem is megoldotta (azóta megtaláltam amit #2 leírt csak más helyen)

2021. máj. 28. 18:19
 4/13 anonim ***** válasza:
Nos, a 2 is én voltam :D annyit kérdeznék tőled, hogy neked szükség volt bios frissítésre amikor a procid és az alaplapod meglett?
2021. máj. 29. 12:54
 5/13 A kérdező kommentje:

Huh hát ezt azért nem tudom, mert üzletben rakattam össze és nem tudom: frissítették -e.

Amikor még olvasgattam a különféle generációkról, akkor mintha azt olvastam volna, hogy csak az egyel későbbi Ryzen-generációk esetén kellett BIOS frissítés ilyen alaplapoknál, ennél a processzornál még nem.

2021. máj. 30. 05:38
 6/13 anonim ***** válasza:
Köszönöm.
2021. máj. 30. 19:01
 7/13 Tom Benko ***** válasza:
Mit keres itt a Linux, mint kulcsszó?
2021. máj. 30. 21:46
 8/13 A kérdező kommentje:

"Ubuntu Live rendszer alól lementettem mindent a rendszermeghajtóról (nem volt sok, mivel elvből igyekszem ott nem tárolni fontos adatokat) majd a partíciókra

indítottam szintén ubuntu alól egy ntfsfix-et."

...

2021. jún. 1. 15:49
 9/13 Tom Benko ***** válasza:
Attól ez még nem Linuxos kérdés.
2021. jún. 10. 08:19
 10/13 A kérdező kommentje:
Linuxra volt szükségem, hogy boot-képes állapotba hozzam a Windowst, egy Linux alatti ntfs csomag segítségével.
2021. jún. 10. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!