Hogyan tároljak nagyon fontos 200 gigabájtot? (Félmillió forintot veszthetek ha elvesztem így értelemszerűen azt megközelítő tárolási mód nem érdekel)
Mivel a tét félmillió forint és viszonylag sok az adat, én valami ilyesmit csinálnék:
"Eredeti adat", ez az, amit megmutatsz, ha kérik. Ez a gépeden van.
Elsődleges biztonsági mentés: Valami backup célú tárhelyen. 200GB a Rackforestnél havi 1200 Ft körül van.
Tartalék mentés: Még egy másolat (amit fél évente ellenőrzöl) egy külső HDD-n amit valahol máshol tárolsz.
"Az én esetemben az adatbiztonság mármint az hogy más látja e nem számít"
Akkor azok az adatok nem fontosak számodra, nem érnek "félmillió forintot" (az amerikai székhelyű, kémkedő tárhelyszolgáltatónak annál inkább - az információ hatalom).
"az a gond ha én nem tudom megmutatni mikor kérik"
A végponttól-végpontig történő titkosítást alkalmazó megoldásoknál is meg tudod mutatni - a (de)kódolás a (webes/asztali/mobil) kliensben történik, röptében (a gépen ahonnan/ahova leszinkronizálod az állományokat, ott titkosítatlan formában vannak, csak feltöltés előtt kerülnek kódolásra, letöltés után kerülnek dekódolásra).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!