A systemd számára miért olyan fontos az a journald szolgáltatás?
"Mi a problémád vele?"
Az, hogy egy qrva, ami be van hegesztve ebbe a tetű SystemD-be, és kiszedhetetlen.
Nekem most rohadtul nem kéne semmilyen naplózás, semmi értelme olyan hülye biztonsági kérdéseknek azon a RaspberryPi 3B-n, amin próbálkozok. Az SOKKAL fontosabb lenne, hogy gyorsabban boot-oljon.
Igen, egy fél másodperc is számítana.
Amúgy örömmel használtam volna nem systemD alapú disztribúciót, HA azokon kegyeskedett volna működni az ALSA, rendezni a driver kérdéseket (ha már arra a.... pfff.. ARMHF architechtúrára lett lefordítva) és hangot szolgáltatni.
De csak raspbian alatt kaptam hangot. =(
systemctl disable systemd-journald.service
systemctl mask systemd-journald.service
?
"systemctl mask systemd-journald.service"
XDD
Na igen. Próbáld csak ki!
Leáll, viszont akkor jönnek a pirosbetűs üzenetek.
Nekem RPi alatt jött ez sz@rul, mert silent-boot-ra lett volna szükségem, de emiatt nem tudtam lekapcsolni a JournalD-t.
Én nem tudom te mit építesz abból az RPi-ből, de elég durva cucc lehet :D
Silent boot, több hangfájl lejátszása egyidőben... mi lesz belőle, egérriasztó? :D
Egyrészt, nem értem, hogy ezt most miért itt írtad/kérdezted, miért nem lehetett az én kérdésem alatt.
Másrészt : egyetemi projectmunka. Nem saját szórakozásomra való játszadozás, nem szabad művészi / szabad bölcsészeti kísérletezés.
Miért kellenek ezek a hülye preferenciák?
🤷
Kérdezd a tanáromat.
Küldjek hozzá privátban elérhetőséget?
Nincs, de abból csak a Live verzió fér bele 2GB-ba. A fix telepítésűhöz legalább egy 8GB-os kártya kell.
NAAAGYON jól tudja ezt az a bizonyos illető is (szerintem), azért szivat(ott) xájba ezzel az értelmetlen megkötéssel. >(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!