Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért teszi tönkre a Xiaomi a...

Miért teszi tönkre a Xiaomi a telefonjait a MIUI rendszerrel?

Figyelt kérdés

Nekem is Xiaomi telefonom van, de szerencsére pont egy olyat választottam, amin normális Android van.

Csak később tudtam meg, hogy a telefonom gyártása előtti időszakban MIUI-Android keverékeket tettek rá.

Nemrég azt is megtudtam, hogy nem csak előtte, hanem utána is MIUI-s telefonokat adtak ki.

Miért csinálja ezt a Xiamomi? Szerintem egy csomó ember azért nem vesz meg egy Xiaomi telefont, mert nem Android van rajta.

Biztos vannak olyanok is, akik a MIUI-t szeretik a legjobban, de nem túl gyakori az ilyen ember (kivéve Kínában).

(Bocs, ha tévesen adtam meg valailyen adatot, a tudástáram nem tökéletes. Azt se tudom, hogy a legújabb telefonjaikra tiszta MIUI-t raknak vagy valamilyen keveréket, csak annyit tudok, hogy tesznek bele MIUI-t is.)

2021. ápr. 25. 04:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
35%

Őszintén szólva én egy fillért nem fizetnék xiaomi-ért.

Egy redmi 9 pro-t kaptam ingyen még tavaly nyáron, meglepődtem mikor egy szaros naptár használatához is mindenféle felhasználási feltételek elfogadása után lehet csak hozzáférni.

És ez csak a jéghegy csúcsa, mert a sok integrált alkalmazás (részben miui) közül van olyan amiben már alapból reklámok vannak elhelyezve, ez mégis mi a wtf?

A miui pedig nem más mint egy hatalmas nagy kémszoftver, gyűjti a user adatait valakinek valamilyen céllal.

Szóval részemről kizárt, hogy valaha is pénzt adnék egy ilyen kínai telefonért. Ezt a redmi 9-et pedig megkapta a gyerek, megpakoltam mesékkel és kizárólag csak offlineban van/lesz használva mesenézésre meg videófelvevésre.

2021. ápr. 25. 05:28
 2/13 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem az egyik legjobb dolog, ami az Androiddal megtörtént, az a MIUI.
2021. ápr. 25. 07:18
 3/13 anonim ***** válasza:
67%

"Szerintem egy csomó ember azért nem vesz meg egy Xiaomi telefont, mert nem Android van rajta."

De, Android van rajta, csak eléggé áttémázva. Sok ember van a családban aki MIUI-val használja és nincs semmi baja vele. Személy szerint utálom, ettől függetlenül nekem is MIUI-s telefonjaim voltak, csak fogtam és váaárlás után tettem rá AOSP ROM-ot, magyarán (szinte) vanilla Android ment rá. Így egy nagyon jó telefont kaptam. Következő telefonom valószínű egy Redmi Note 10 Pro lesz, ár/érték arányban nyertes, és már most vannak rá remek ROM-ok.

2021. ápr. 25. 07:26
 4/13 anonim ***** válasza:
34%
De miért, mi a problémátok a MIUI-val? Egy rakat hasznos dolog van benne, ami stock Androidban nincs.
2021. ápr. 25. 07:36
 5/13 anonim ***** válasza:
65%
Pl. agresszívan altatja az alkalmazásokat és nem kapsz értesítést, míg "alap" Androidon nincs ilyen gond. Aztán lehet lelakatolni az appot hogy ne lője ki, engedélyezni ezt meg azt, és még akkor sem biztos a siker.
2021. ápr. 25. 08:12
 6/13 anonim ***** válasza:
37%

Ezt aláírom, ez igaz.

2021. ápr. 25. 08:46
 7/13 anonim ***** válasza:

Az enyémet ugyan nem teszi tönkre. Sem a reklámok, sem a "kémkedés" nem zavar. A reklámokra nem kattintok rá, titkolni valóm meg nincsen. Régebben a Samsungom sokkal erőszakosabban nyomta nekem a nem kívánt tartalmakat.

A MIUI saját szoftvereit nemigen szoktam használni, de egyszer-kétszer már igencsak jól jöttek. Pl. mikor készülékváltáskor a Google valamiért nem volt hajlandó szinkronizálni az adataimat, de a MI felhőből át tudtam őket hozni. Ha új Xiaomi telefonra váltok, a migrálás kb. 15 perc alatt készen van. Satöbbi.

2021. ápr. 25. 10:17
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem egy csomó ember azért nem vesz meg egy Xiaomi telefont, mert nem Android van rajta"

A tudásod valóban nem tökéletes.Szinte az összes Xiaomi telefonon Android van ahogy valószínű a tiéden is, csak az Android kezelőfelületet elnevezik a gyártók mindenféle hangzatos névvel.A Xiaomi MIUI-nak hívja a rendszerét, az Asus pl. ROG UI-nak vagy Zen UI-nak, a Samsung One UI-nak, a huawei pedig EMUI-nak,stb.De ez mind Android ahogy a Xiaomié is.

2021. ápr. 25. 11:01
 9/13 A kérdező kommentje:

#3, kössz az infót, most már todom, hogy Android van rajta.

#8, kössz, hogy fejlesztetted a tudástáram, de azt már a kérdésben is megírtam, hogy szerencsére az enyémen olyan ANDROID van, amit nem rontottak el a MIUI-s kezelőfelülettel.

Igazából azt sem értem, hogy miért költi a Xiaomi a pénzt egy olyan MIUI-Android torzszülött fejlesztésére, amit a legtöbb ember nem szeret.

2021. ápr. 25. 13:52
 10/13 anonim ***** válasza:
Mert így tudnak reklámot pakolni bele, ami hozza a pénzt. És a kínaiak és indiaiak vígan elvannak vele, ami a legnagyobb piacuk.
2021. ápr. 25. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!