Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Microsoft Office 365 letölthet...

Microsoft Office 365 letölthető szoftver miért nem ingyenes iskola e-mail címmel?

Figyelt kérdés

Csak az internetes változatát kaptam meg :(

Azt is láttam hogy a diákigazolvány szükséges hozzá.

Használnám digitális oktatáshoz PPT készítéséhez... Nekem nem tetszik a netes, letölteni meg nem fogom mert sajnos múltkor is benyeltem egy elég durva vírust, meg ingyenesnek kéne lennie!

2021. ápr. 20. 10:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kérdező, itt te vagy a házigazda.

A te dolgod a rendet fenntartani.

Ehhez bizonyos fokú önuralom szükséges.

2021. ápr. 20. 12:09
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, tetszik, nem tetszik, ez a piacgazdaság: "ingyen" (az adófizetők pénzén) egy amerikai székhelyű, multinacionális gigavállalattól - a kormányunk közreműködésével (2002 óta!) - közoktatásban tanulóként ezt kapod:

[link]

ha nem tetszik, van a netes "ingyen" (adataidat felhasználó) változata:

[link]

ennek van egy Google (egy másik amerikai székhelyű, deklaráltan az adataiddal kereskedő, multinacionális gigavállalat) által készített "ingyen" (adataidat felhasználó) alternatívája:

[link]

Valóban ingyenes (egy alapítvány szponzorálja a projektet és koordinálja az önkéntes fejlesztőket), nyílt forrású (elérhető az a forráskód, amiben a programot irták, így átellenőrizheted, önmagadtól lefordíthatod, módosíthatod), multiplatform (Windows, Linux, MacOSX) alternatívának ott a Libreoffice:

[link]

a Microsoft Office formátumaival kompatibilis (bár lehetnek eltérések, de különböző Microsoft Office-verziók között - sőt ugyanazon verzió különböző gépekre telepített változatainál is! - lehetnek eltérések)

A Microsoft letölthető önálló irodai programcsomagja fizetős:

[link]

kb. 54000 Ft.

2021. ápr. 20. 13:38
 13/14 anonim ***** válasza:
71%

"Annyira idegesítő és elrettentő egyben, hogy a világ egyik leggazdagabb multimilliárd dolláros cége az nem tudja nekik ingyen adni!!!"

Nézd... én nem kedvelem a Microsoftot, sőt... kifejezetten kártékony válallatnak tartom őket, legalábbis az alapján, amit az utóbbi kb. 10 évben csinálnak. De ettől függetlenül: szerinted miért lett ennyire pénzes vállalat? Mert ha ingyen adta volna a termékeit, akkor töredékennyi bevétele lett volna. (Bár vannak egyéb piaci modellek is, amikkel szép summát össze lehet lapátolni kvázi ingyenes termékekkel is, de ez egy másik kérdéskör.)

Illetve: de, tanulók számára "ingyen" elérhető, csak jó helyen kéne keresned. (A háttérben persze ez sem ingyenes, milliárdokat fizet ezért az állam...)

Ha KLIK-es iskolában tanulsz, akkor itt regisztrálj: [link]

Ha nem KLIK-es suliban tanulsz (pl. szakképzés), akkor a helyi rendszergazdát kell nyaggatni, ugyanis ő az, aki regisztrálhatja az iskolát a Microsoftnál, és ha ez sikerül (kb. 2-3 hét az átfutási idő), onnantól az iskola saját hatáskörén belül kioszthat 500 (kis trükközéssel 800) tanulói licencet. (Meg ugyanennyi pedagógusit.) Tudom, mert én is SzC-s suliban vagyok rendszergazda. Szóval nála érdeklődj, de lehetőleg ne ilyen stílusban, mint ahogy itt kérdeztél!

Egyébként pedig: nem csak a Microsoft termékeiből áll a világ. LibreOffice, WPS Office, Softmaker FreeOffice, OnlyOffice, stb... mind teljes értékű irodai programcsomagok, és véleményem szerint van köztük, ami több tekintetben is jobb, mint a MS Office. Ha nem valami MS-specifikus dologra kell, akkor ezeket is nyugodtan lehet használni. Persze, nem pont ugyanúgy fognak kinézni, mint mondjuk a Microsoft Word. De szerintem egy valamire való középiskolásnak nem kellene, hogy problémát jelentsen egy másik Office programcsomag meg- és kiismerése.

Egyébként az onlinr Office-ok is tökéletesek beadandó írására. (Bár én inkább a Google Diákat szoktam használni.) Semmit nem kell telepíteni hozzá, ingyenes, és bárhonnan elérhető, ahol van internet. Emellett pedig a kész bemutató le is tölthető.

Arról a bizonyos magas lótól pedig jobban járnál, ha leszállnál! Távolról sem állítom, hogy itt mindenki szent lenne, sőt... De azért vannak itt jópáran, akiknek te a talpukig sem érsz fel. A kérdésed meg nem egy normális kérdés, hanem egy frusztrárt rinya, ami után még te felettébb nagynak képzeled magad. Holott csak egy kis mitugrász vagy, aki élőben megszólalni sem mer, ha valamit el kellene intézni. Az meg már csak apróság, hogy akik segítenének neked, azokkal talán nem kéne arcoskodni.

"Mindig is ingyenes volt!"

Ez meg úgy, ahogy van, baromság. A Tisztaszoftver Program kezdetétől "ingyenes" az iskolák számára, és pár évvel később vált lehetővé az egyetemisták, főiskolások, illetve pedagógusok számára a kedvezményes, illetve ingyenes igénylés. Az, hogy a diákok is ingyen megkapják, csak egy pár éves dolog.

Egyébként azt, hogy "a világ egyik leggazdagabb multimilliárd dolláros cége" kétféleképpen is lehet érteni, lehet úgy is értelmezni, hogy a világon az egyik leggazdagabb, multimilliárdos vagyonnal rendelkező cége, illetve úgy is, hogy a világ egyik leggazdagabb multimilliárdosának a cége. A kérdező az első értelmezés szerint értette, a válaszoló meg a második szerint. Ettől függetlenül még ezen nem kéne marakodni.

2021. ápr. 20. 14:03
 14/14 Kanyo Attila Engineer ***** válasza:

Nem csak Microsoftos Office létezik:

Ingyenes alternatívák:

WPS Office For PC

[link]

Apache OpenOffice 4.1.9

[link]

2021. ápr. 20. 14:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!