Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ezt hogyan lehet összehozni...

Ezt hogyan lehet összehozni Excelben?

Figyelt kérdés

Van több oszlop, amikben nullák mellett negatív és pozitív számok is vannak. Ki kellene gyűjtenem, melyik oszlopban van több negatív, és melyikben több pozitív érték.

A =HA függvénnyel próbálkoztam, de ott csak azt sikerült megoldanom, hogy ha valami "nulla vagy negatív", illetve ha valami "nulla vagy pozitív", azt jelenítse meg. Viszont a 0-k esetemben nem relevánsak, valahogy úgy kellene használnom a =HA függvényt, hogy ne csak 2, hanem 3 kritériumot is figyeljen (vagy negatív, vagy nulla, vagy pozitív).

Előre is köszönöm a segítséget!

2021. ápr. 1. 15:34
 1/5 anonim ***** válasza:

A1..A5 tartományra elvileg ez megadja, hogy hány darab 0-nál nagyobb van.

=DARABTELI(A1:A5;">0")

2021. ápr. 1. 15:38
 2/5 anonim ***** válasza:

Még ez kellhet, hogy kiválaszd melyik adott nagyobb értéket..

[link]

2021. ápr. 1. 15:40
 3/5 anonim ***** válasza:

De rakhatod egybe nyugodtan.

Tegyük fel, 50-50 értéked van minden oszlopban.

A51-be mehet a következő:

=HA(DARABTELI(A1:A50;">0")>DARABTELI(A1:A50;"<0");"Pozitív";"Negatív")

Ezzel egy füst alatt letudod segédcellák nélkül. Ezt már csak a jobb alsó sarkánál megfogva végig kell húzni az összes oszlopod alá.

Ha tovább szeretnél menni és ezeket külön kigyűjteni másik lapra, vagy ilyesmi, az már más tészta.

2021. ápr. 1. 18:42
 4/5 A kérdező kommentje:

#3 Köszönöm, ránézésre ez kell nekem! Majd ha gép elé kerülök, ki is próbálom.

Nem jutottam el a DARABTELI függvényig, a HA függvénnyel próbáltam hasonlót... azután inkább kiírtam a kérdést. ;)

Másik lapon megjeleníttetni az eredményt amúgy megy. Már a pozitív/negatív számokat tartalmazó táblát is így hoztam létre (persze googlizással). ;)

2021. ápr. 3. 14:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Egyébként még ami érdekelhet, mert egyébként szerintem sokkal jobb azt megtanulni rendesen használni a pivot/kimutatás varázsló és ami ott nem megy, azzal foglalkozni külön pl: forrás táblák megfelelő kalkulát mezőivel stb..

#1/#2-es voltam..

2021. ápr. 3. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!