Ezt hogyan lehet összehozni Excelben?
Van több oszlop, amikben nullák mellett negatív és pozitív számok is vannak. Ki kellene gyűjtenem, melyik oszlopban van több negatív, és melyikben több pozitív érték.
A =HA függvénnyel próbálkoztam, de ott csak azt sikerült megoldanom, hogy ha valami "nulla vagy negatív", illetve ha valami "nulla vagy pozitív", azt jelenítse meg. Viszont a 0-k esetemben nem relevánsak, valahogy úgy kellene használnom a =HA függvényt, hogy ne csak 2, hanem 3 kritériumot is figyeljen (vagy negatív, vagy nulla, vagy pozitív).
Előre is köszönöm a segítséget!
A1..A5 tartományra elvileg ez megadja, hogy hány darab 0-nál nagyobb van.
=DARABTELI(A1:A5;">0")
Még ez kellhet, hogy kiválaszd melyik adott nagyobb értéket..
De rakhatod egybe nyugodtan.
Tegyük fel, 50-50 értéked van minden oszlopban.
A51-be mehet a következő:
=HA(DARABTELI(A1:A50;">0")>DARABTELI(A1:A50;"<0");"Pozitív";"Negatív")
Ezzel egy füst alatt letudod segédcellák nélkül. Ezt már csak a jobb alsó sarkánál megfogva végig kell húzni az összes oszlopod alá.
Ha tovább szeretnél menni és ezeket külön kigyűjteni másik lapra, vagy ilyesmi, az már más tészta.
#3 Köszönöm, ránézésre ez kell nekem! Majd ha gép elé kerülök, ki is próbálom.
Nem jutottam el a DARABTELI függvényig, a HA függvénnyel próbáltam hasonlót... azután inkább kiírtam a kérdést. ;)
Másik lapon megjeleníttetni az eredményt amúgy megy. Már a pozitív/negatív számokat tartalmazó táblát is így hoztam létre (persze googlizással). ;)
Egyébként még ami érdekelhet, mert egyébként szerintem sokkal jobb azt megtanulni rendesen használni a pivot/kimutatás varázsló és ami ott nem megy, azzal foglalkozni külön pl: forrás táblák megfelelő kalkulát mezőivel stb..
#1/#2-es voltam..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!