Photoshopban hogyan tudnék a mellékelt képhez hasonló projektet összehozni?
ha konkrétan ezt a fagyökérzetet szimbolizáló kezet akarnád megcsinálni, azt le lehet írni, nem olyan nehéz.
Kell hozzá egy kép egy kézről, kell egy fa gyökérzet kép ahol a magic wand tool-lal körbejelölöd a fát, ezt a réteget áthúzod a kézre, majd pedig vagy a replace colorral színcsere, vagy valami gradient tool-lal színátmetet festesz a kézre.
Kismillió tutorial van youtube-on, szerintem kezd el nézegetni őket és folyamatosan megismered a program használatát, és akkor már menni fog akármilyen kép.
csak kezdj el random videókat nézni photoshop tutorial for beginners kategóriában.
A másodiknak van igaza, tényleg jó random tutorialokat nézni, valamikor 7 éve én is így kezdtem el tanulni.
Ha ehhez akarsz tutorialt keresni, akkor ami hasonló lehet, azokban a kezet kicserélik ilyen elégett, vagy még égő kézre. Kb a technika ugyan az, ráteszed, ráilleszted, átszínezed és meg is vagy. Csak nyilván jó lenne tudni, hogy mivel tudod finomhangolni az egyes részeket, ismerni kell az eszközök nagy részét, a maszkolást, és még sok apró dolgot, amit egy rutinosabb felhasználó zsigerből tudja, hogy azt kell használni.
Jaaa, hogy nemcsak a tálalást, hanem magát a festést is Photoshopban akarod megcsinálni?
Készítesz egy alkalmas, sötétkék mintát fehér vagy átlátszó alapon (érdemes maszkolással megoldani), és egy szorzás módú rétegen ráteszed a képre. Megfelelően átméretezed, forgatod, elhelyezed, utána fehérrel átfested/törlöd a fölösleges részeit. Az alapkép telítettségét lerontod, a színegyensúlyát kék felé billented, igazítasz a kontraszton és a fényerőn. A minta rétegének átlátszatlanságát neked tetsző mértékben csökkented.
Ami a tutorialokat illeti:
Érdemes nézegetni őket, mert olyan általam most az egyszerűség kedvéért elhanyagolt fontos dolgokkal is foglalkoznak, mint a minta torzulása és a csúcsfények. Ezek nélkül nem nagyon lehet tisztességes munkát végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!