Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudom törölni a fájljai...

Hogyan tudom törölni a fájljaimat visszaállíthatatlanul, hogy csak a windows maradjon?

Figyelt kérdés

Van egy régebbi laptop amit eladnék, de voltak rajta fontos dokumentumok és sosem lehet tudni "kinek" adjuk el, és véletlenül se akarom, hogy visszaállíthasson bármit.

A laptopban nincs cd olvasó, pendriveról még nem telepítettem windowst, meg nem is hivatalos windows-szal lett véve, meg amúgy sincs windows telepítőm, kulcsom

2021. márc. 27. 18:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Milyen windows?
2021. márc. 27. 18:41
 2/8 anonim ***** válasza:
2021. márc. 27. 18:42
 3/8 Argloss ***** válasza:
100%

Windows 10 előtt nem igen volt gyári beállítások visszaállítása. Mennyire régi az a laptop? Mi van rajta most?

Ha biztosra akarsz menni, akkor 8 ezer forint körül már tudsz bele venni SSD-t, a régi háttértárat meg összetöröd, elégeted.

2021. márc. 27. 18:59
 4/8 A kérdező kommentje:

[link]

Erről van szó, 8.1 van ráírva de windows 10 home van most rajta

2021. márc. 27. 19:12
 5/8 A kérdező kommentje:
Amúgy szinte újszerű állapot alig volt használva, szerintetek mennyiért lehet eladni?
2021. márc. 27. 19:14
 6/8 anonim válasza:

Hozz létre egy 100 gigás partíciót lemez kezelőben.

Másold rá a windows telepítőt, és telepítsd fel - úgy hogy közben a másik 400-ast töröld. Tehát a telepítésnél töröld azt a partíciót.

Mikor feltelepült a 100 gigásra - formázd le a 400-ast a lemezkezelőben.

Ezután írd tele adattal a 400 gigást, és formázd le újra, majd töröld a partíciót.

Másold rá a 400-asra a windows telepítőt, és telepítsd újra - de a telepítésnél formázd meg a 100-ast amin előtte a win volt.

Ha újrahúztad a 400 gigásra, akkor a lemezkezelőben hozz létre új kötetet a 100-ason, és formázd le. Aztán írd tele adatokkal, és megint formázd le.

Ezután töröld a 100-ast, és vond össze a 400-assal.

Fontos hogy mindegyiket lassú (teljes) formázással csináld.

2021. márc. 27. 20:58
 7/8 Argloss ***** válasza:

Én csak alaphelyzetbe állítanám összes fájl törlésével, aztán parancssorban futtatnám a következő parancsot:

cipher /w:C

Ez a parancs több 3 menetben írja felül a szabad területet. Ha valami miatt ezt kevésnek érzed, akkor tényleg pusztítsd el azt a merevlemezt.

Most covid alatt ha jó beszélőkéd van, akkor lehet, hogy 40-50 ezret is kifizetnek érte az emberek.

2021. márc. 27. 21:36
 8/8 anonim ***** válasza:
2021. márc. 28. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!