Ha pendrive-ról szeretnék operációs rendszert telepíteni, a BIOS-t hogyan állítsam be? ( Részletek lentebb )
A BIOS-ban a bootolásra 3 lehetőséget látok. Ezek:
Hard disk
CDROM
Legacy LAN
Mindhárom kategóriában további alkategóriák vannak, mindegyikben ugyanazok, mégpedig:
HARD DISK
USB-FDD
USB-ZIP
USB-CDROM
USB-HDD
LEGACY-LAN
DISABLED
A DVD meghajtó bootolás közben nem ismeri fel, hogy bármilyen lemez lenne a meghajtóban, (később már igen, feltéve ha letöltöttem hozzá a VLC-t), és úgy sejtem, bios-hiba lehet itt , de lényeg, hogy most biztosra szeretnék menni. Melyik beállítást válasszam?
A gép körülbelül 8 éves. Gigabyte alaplappal.
Az F12 működik, előhívja a menüt, amelyet a kérdésemben is listáztam. Az USB- HDD és az USB- FDD kiválasztásakor nem történik semmi, zavartalanul betölt a merevlemezről. Ha az USB-CDROM-ot választom, akkor a gép egy pillanatra kiírja, hogy bootolás DVD-ről ( van is lemez a meghajtóban), de azt is átugorja és ismét betölt a merevlemezről.
Aztán a BIOS-ban disable-re állítottam az összes bootolásra alkalmas lehetőséget ( Hard disk, CDROM, Legacy LAN). Nem ír ki semmit, csak gond nélkül betölti ezután is az operációs rendszert a merevlemezről.
Van a BIOS-ban egy F7-es gomb. Mellette a szöveg, hogy OPTIMIZED DEFAULTS. Jól sejtem, hogy dobhatom a kukába az alaplapot, ha megnyomom az F7-et? ? :-)
#11 A CDROM opciót kell kiválasztani a boot menüből.
Természetesen nem lesz kukás az alaplapod, ha megnyomod az F7et, de jelenleg hagyd békén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!