Ha pendrive-ról szeretnék operációs rendszert telepíteni, a BIOS-t hogyan állítsam be? ( Részletek lentebb )
A BIOS-ban a bootolásra 3 lehetőséget látok. Ezek:
Hard disk
CDROM
Legacy LAN
Mindhárom kategóriában további alkategóriák vannak, mindegyikben ugyanazok, mégpedig:
HARD DISK
USB-FDD
USB-ZIP
USB-CDROM
USB-HDD
LEGACY-LAN
DISABLED
A DVD meghajtó bootolás közben nem ismeri fel, hogy bármilyen lemez lenne a meghajtóban, (később már igen, feltéve ha letöltöttem hozzá a VLC-t), és úgy sejtem, bios-hiba lehet itt , de lényeg, hogy most biztosra szeretnék menni. Melyik beállítást válasszam?
A gép körülbelül 8 éves. Gigabyte alaplappal.
Nos, tényleg köszönöm a választ és a figyelmet, de az elkeseredésem kezd kétségbeeséssé mélyülni. :-)
Kétszer újraindítottam a gépet, de most is azt látom, mint mindig, vagyis szinte semmit. Újraindulásnál elsötétül a képernyő, így marad egy darabig, aztán kétszer villan fel , fél- fél másodpercre, fehér szöveggel, fekete háttéren. Utána pedig már jön a szokásos Windows ablak.
Ez a fél másodperc édeskevés nekem, de olyan sokszor láttam már, hogy esküdni mernék ,hogy nincs ott a PRESS szó. A szokásos szavak, mint " slave, master, device listening " és a többi megvan szépen, de rendesen végigolvasni még ezeket sem bírom. Nem lehet valahogy lelassítani a betöltési folyamatot, kimerevíteni az ablakot? Hátha mégis ott van a keresett kifejezés.
Esetleg vannak jellemző billentyűk, amelyekkel előhívható a boot menü? Mint ahogy a bios-nál gyakori a Delete gomb vagy F4, F2- ha jól emlékszem. Nálam a delete.
Már megint én vagyok... :-)
Így tettem, ahogy mondtad, és a következő menü jelent meg:
KEEP DMI DATA
LOAD CMOS DEFAULT
UPDATE BIOS FROM DRIVE
SAVE BIOS TO DRIVE
És most?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!