Pendrive-ról hogyan lehet operációs telepíteni (Windows-t)?
Megkérsz valakit, hogy a PC-jáén szedje le a media creation tool-t
"Eszköz letöltése" gomb
aztán az kiírj a Win 10-et a pendrivera, neked meg csak egy termékkulcsot kell vásárolnod valahol, kb 40eft.
(Látod, ezért kell laptoppal együtt megvenni Windows 10-et, mert úgy kb 10eFt-értkapod meg...)
Ha megvan a termékkulcs, akkor beaktiválod és kész.
Iskolában, haveroknál, akárhol letöltetheted a media creation toolt és a Windows 10-et, mert azt letölteni legális és ingyenes. Aktiváláshoz kell a megvásárolt termékkulcs.
Sajnos a laptopot, amit néztem, csak ezzel az op. rendszerrel adták. :s
Odáig megvan fejben, hogy letöltöm a media creation és a win.-t pendrivera. Utána ha elindítom az üres gépet, akkor pendrive-ról tudom futtatni a windows-t, és csak egy kódot fog kérni, és már telepíti is?
A telepítés végén fog kérni termékkulcsot de nem muszáj megadni csak később ha aktiválod a microszoptnál.
Megveheted a liszencet. Csak azt nem értem miért tesznek fel ilyen noname lebutított ócska linuxokat laptopra hiszen ennél csak jobbak vannak bármi is legyen az. Persze hogy a lelkes felhasználó egyből windows-ért kiált amikor elsőre szembesül ezekkel.
PendrájvRÓL nem fut a windóz.
Csak a telepítője.
De az eddigiek alapján azt javaslom: NE állj neki!
Windowst is, operációs rendszert is ugyanúgy:
1) A telepítőmédiát kiírod a pendrive-ra.
2) A pendit bedugod a célgépbe.
3) Bekapcsolod a gépet, és belépsz a BIOS menübe. (Ha ezt nem érted, akkor hagyd a francba, keress valakit, aki megcsinálja neked.)
4) A BIOS-t átállítod, hogy először a pendrive-ról bootoljon. Ha Operációs Rendszer, akkor javaslom az UEFI-t, ha win, akkor inkább Legacy.
5) Elmented a változásokat, kilépsz, vársz, örülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!