Hogyan lehet LibreOffice Writer-ben gondolatjelet írni? Többi lent.
–
–
alt 0150 numerikus billentyűzeten.
Telepített vagy hordozható (portable) változat?
Megnéztem két hordozható változatot (v6.3.1 és v7.0.1) és nálam csak úgy működött a csere, ha a dupla kötőjel előtt-után van(nak) még karakter(ek), pl.: a--b vagy 1--2 szövegeknél kicseréli a gondolatjelet.
Eszetlenül 😁 áthelyeztem a "libreoffice" almappát máshová, és onnét kézzel indítottam az "swriter.exe" fájlt, - így meg egyből kicserélte a dupla kötőjelet.
Kiegészítés:
Az "swriter.exe" mappájában (nálam) van egy "bootstrap.ini" fájl, aminek egy sorát érdemes átszerkeszteni: (ha hozzám hasonlóan te is hordozható változatot használsz és eszetlenül csinálod a dolgokat)
UserInstallation=$ORIGIN/../../../UserData/settings
helyett:
UserInstallation=$ORIGIN/../SajatProfil
Ekkor nem fog egy "Data" mappa megjelenni hárommal feljebb a mappaszerkezetben (amit ugye így törölhetsz is), hanem a felhasználói profil fájljait a LibreOffice mappáján belül hozza létre "SajatProfil" néven. (persze átírható bármire)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!