Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Wordben vagy Writerben hogyan...

Wordben vagy Writerben hogyan lehet elegánsan megoldani, hogy egy sor eleje balra, a sor vége pedig jobbra legyen igazítva, de a következő sor már teljesen balra legyen igazítva?

Figyelt kérdés
Tabulátor jutott eszembe, de jobb megoldás nincs? 2 hasábot nem lehet egy sorra beállítani?

2020. szept. 2. 11:16
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Sor végén shift+enter sorkizárttá teszi az adott sort (a teljes oldaltükörig ér). A többi szövegrész meg mehet balra zártan.
2020. szept. 2. 11:33
 2/10 anonim ***** válasza:
36%

#1 a shift+enter új sort nyit, nem pedig sorkizár.

Mivel a sorigazítások az egész bekezdésre vonatkoznak, ezért azt az egy sort külön bekezdésbe kell tenned(vagyis a sor végén ütsz egy entert). Ezután beleállsz a kurzorral az említett sorba és Ctrl+J-vel sorkizártá teszed.

2020. szept. 2. 11:52
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
A sima enterrel az életbe nem lesz sorkizárt, tehát shift+enter.
2020. szept. 2. 11:55
 4/10 anonim ***** válasza:
36%
Ember, elolvastad, amit írtam? Ki mondta, hogy az enterrel sorkizárt lesz? Használtál te már valaha bármilyen office programot? Ne írjál butaságot a kérdezőnek, mert csak nyomogatni fogja a shift+entert és csodálkozik, hogy csak új sorok jönnek a sorkizárás helyett. Világosan leírtam, hogy a sorkizárást a CTRL+J kombinációval érheti el és ez az egész bekezdésre vonatkozik. Ezért kell azt az egy sort külön bekezdésbe tenni. Ha nem hiszed el, akkor menj rá az egérrel a sorigazítás ikonjaira és meg fog jelenni, hogy azt milyen billentyűkombinációval lehet elérni.
2020. szept. 2. 12:03
 5/10 A kérdező kommentje:
Biztos rosszul fogalmaztam, de én azt szeretném, hogy két-három szó legyen a sor elején balra igazítva, a sor végén szintén 2-3 szó jobbra igazítva.
2020. szept. 2. 12:39
 6/10 anonim ***** válasza:
Értem. A gond az, hogy soronként csak egy igazítás lehet. Ezt talán táblázattal lehetne megcsinálni. Egysoros, 3 oszlopos táblázat. Az első cellába írod a 2-3 balra igazított szót, a 3.-ba a jobbra igazított szavakat, mert a cellán belül oda igazítod, ahova akarod. Ha a kettő közé is kerülne szöveg, azt a középső cellába írod, és célszerű középre igazítani, hogy elkülönüljön az első és harmadik cellától. A táblázat kereteit pedig a tulajdonságoknál kitörlöd, hogy ne látszon.
2020. szept. 2. 12:52
 7/10 A kérdező kommentje:
Egysoros táblázatot emiatt nem erőltetnék, inkább megoldottam jobbra igazított tabulátorral.
2020. szept. 2. 13:18
 8/10 A kérdező kommentje:
De köszi a válaszokat!
2020. szept. 2. 13:19
 9/10 A kérdező kommentje:

Itt amúgy jól megmutatják a jobbra igazított és a középre igazított tabulátorok használatát:

https://www.youtube.com/watch?v=L5zqnDYzsuw

2020. szept. 2. 13:19
 10/10 anonim ***** válasza:
Hallod, ctrl+j -s marha, ha entert rak a sorkizart sor vegere, akkor az utolso sor bekezdes vege lesz, es nem er ki a tukorig!!!! Ha shift+entert tesz, akkor kier!
2020. szept. 3. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!