Melyik a legjobb alternatíva Microsoft Office-ra?
Libreoffice: [link]
Openoffice: [link]
WPS office: [link]
Freeoffice: [link]
Néztem már több videót is, de nem tudom eldönteni
Egyéni ízlés kérdése.
Gyakorlatilag nagy teljesítménybeli eltérés nincs köztük. A MS Office kompatibilitása - már ha ez szempont - mindegyiknek magas szintű, ha az alapvető szerkesztési szabályokat betartották, akkor nagyon kevés kompatibilitási problémára lehet számítani.
Az OpenOffice - mint írták előttem - kicsit talán le van maradva a LibreOffice-tól, de egyébként egy és ugyanaz a kettő. Az OpenOffice sem rossz, a fő funkciókban nincs számottevő eltérés, de a Libre-t intenzívebben fejlesztik, ezért több "extra" található benne, illetve az esetleges hibajavítások is hamarabb jönnek. Én jó ideje ezt használom, nem okozott csalódást. :)
A WPS nem titkoltan a MS Office klónja kívánt lenni, kinézetre ez utánozza legjobban, viszont angol nyelvű (bár elképzelhető, hogy lehet magyarítani; annyira nagyon nem másztam bele), és azért belefutottam már egy-két hibájába. És ha ez szempont, NEM szabadszoftver. Ingyenes, de nem open-source.
A Softmaker FreeOffice is a MS Office-t kívánja utánozni, kicsit gyengébben, mint a WPS, de magyarul. Ingyenes, de regisztrációhoz kötött termék.
Ha a külső hasonlóság a lényeg, meg tényleg az, hogy full olyan érzésed legyen, mint az MS Officenál, akkor a WPS-t javasolnám. Ha pedig a legstabilabb, legbiztosabb megoldást keresed, akkor a LibreOffice-t.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!