Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Tényleg olyan rossz a Windows 10?

Tényleg olyan rossz a Windows 10?

Figyelt kérdés
Feltettem pár hete, tartottam tőle, mert sok rosszat olvasni róla, csak egy játék miatt muszáj volt. Eddig sok problémám nem volt vele, csak az állandó frissítgetése zavar, viszont az nagyon tetszik, hogy semmilyen drivert nem kellett feltenni, mindent megkeresett (és talált!), egyből működött minden eszközöm.

2020. okt. 20. 20:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
69%
Volt egy laptopom, egy rokontól kaptam fél év után megunta. Miért? Háromszor volt szervizben, aztán mindig a hibák, ötször újratelepitettem. A végén kiderült, hogy az alaplapnak annyi. Eladtam alkatrésznek és használom a kis notebookot. Windows7-tel.
2020. dec. 3. 23:06
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Általam használt windows rendszerek:

W98, W98SE, W2000, WXP, W7, W8.1. a W10-et egy hétig bírtam, egyszerűen sajnáltam az időt arra, hogy hozzászokjak. Nemrég Linuxról vissza kellett térnem egy kicsit a 7-het, de szerintem hamarosan felteszem a debian 10-et, ha beválik.

2020. dec. 4. 07:29
 13/17 A kérdező kommentje:
Nem akarom védeni a 10-et, nekem is szórakozott Laptopon, de mióta újratelepítettem (használt volt, ki tudja, mióta volta rajta az előző rendszer), gyors és stabil is. A nagy gépemen meg semmi gond nincs vele. Viszont a frissítései zavarnak engem is, meg pár dolog nem ott van, mint a 7-en, az volt a kedvenc rendszerem.
2020. dec. 4. 09:35
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

#11 és a w10 vágta haza az alaplapot is? :) Persze hogy stabilabb volt a w7, mert feature szinten soha nem nyúltak hozzá, w10 a jelenlegi helyzet szerint marad amíg a Föld forog, nem néhány évig amíg jön a következő.

Én 2015 óta használok w10 et, 2017 ben platformváltás miatt újra kellett telepítenem, talán 2018 magasságában volt egy update ami elszórt néhány beállítást, kb 10 percembe került helyrerakni a dolgokat. Habár az is tény, hogy nem vagyok retardált.

2020. dec. 4. 10:00
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Még Windows 3.1-gyel kezdtem, több mint 20 év van mögöttem ilyen téren. A Windows 10 győzött meg végleg a Linuxra váltásról, mert a korábbi Windowsokat (7-8.1) már érdemben semmi nem támogatta. Igen, ennyire rossz.
2020. dec. 4. 15:02
 16/17 A kérdező kommentje:
15: Tudsz konkrétumokat írni, amiért váltottál? Mi nem tetszett a Win10-ben?
2020. dec. 4. 18:16
 17/17 anonim ***** válasza:

Röviden összefoglalva amellett, hogy megörökölte a Win8-as vonal hülyeségeit, jobban akarta tudni, mire és hogyan akarom használni a gépem, mint én magam.

A beállítások ész nélkül szét vannak szórva a régi stílusú Vezérlőpult és az új gépház között.

A beállításokat, amiket csinálok időről időre visszacsinálja.

A frissítések letilthatatlanok, idővel mindenképp felkényszeríti őket, akár jó neked, akár nem. Még ha ezek csak biztonsági frissítések volnának, de feature update-eket is telepít. Ha adatot vesztesz emiatt, akkor adatot vesztesz, az már nem érdekli a Windowst/Microsoftot.

Ezek a frissítések sokszor megint csak alapértelmezettre állítják vissza az általam módosított beállításokat.

Ezek a frissítések sokszor visszaállítják a fájlasszociációkat az alapértelmezett féltökű Windows alkalmazásokra.

A számítógép véletlenszerűen felébred alvó állapotból vagy elindul magától kikapcsolt állapotból az éjszaka közepén, még akkor is, ha nincs frissítés. Nem ritkán egymás után többszöt is, amíg nincs a gép áramtalanítva.

És még néhány egyéb, ami most hirtelen nem jut eszembe.

2020. dec. 4. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!