Tényleg olyan rossz a Windows 10?
Általam használt windows rendszerek:
W98, W98SE, W2000, WXP, W7, W8.1. a W10-et egy hétig bírtam, egyszerűen sajnáltam az időt arra, hogy hozzászokjak. Nemrég Linuxról vissza kellett térnem egy kicsit a 7-het, de szerintem hamarosan felteszem a debian 10-et, ha beválik.
#11 és a w10 vágta haza az alaplapot is? :) Persze hogy stabilabb volt a w7, mert feature szinten soha nem nyúltak hozzá, w10 a jelenlegi helyzet szerint marad amíg a Föld forog, nem néhány évig amíg jön a következő.
Én 2015 óta használok w10 et, 2017 ben platformváltás miatt újra kellett telepítenem, talán 2018 magasságában volt egy update ami elszórt néhány beállítást, kb 10 percembe került helyrerakni a dolgokat. Habár az is tény, hogy nem vagyok retardált.
Röviden összefoglalva amellett, hogy megörökölte a Win8-as vonal hülyeségeit, jobban akarta tudni, mire és hogyan akarom használni a gépem, mint én magam.
A beállítások ész nélkül szét vannak szórva a régi stílusú Vezérlőpult és az új gépház között.
A beállításokat, amiket csinálok időről időre visszacsinálja.
A frissítések letilthatatlanok, idővel mindenképp felkényszeríti őket, akár jó neked, akár nem. Még ha ezek csak biztonsági frissítések volnának, de feature update-eket is telepít. Ha adatot vesztesz emiatt, akkor adatot vesztesz, az már nem érdekli a Windowst/Microsoftot.
Ezek a frissítések sokszor megint csak alapértelmezettre állítják vissza az általam módosított beállításokat.
Ezek a frissítések sokszor visszaállítják a fájlasszociációkat az alapértelmezett féltökű Windows alkalmazásokra.
A számítógép véletlenszerűen felébred alvó állapotból vagy elindul magától kikapcsolt állapotból az éjszaka közepén, még akkor is, ha nincs frissítés. Nem ritkán egymás után többszöt is, amíg nincs a gép áramtalanítva.
És még néhány egyéb, ami most hirtelen nem jut eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!