Hogyan lehet a virtuális meghajtóról telepíteni Pl.: LinuxMint-t?
A virtuális meghajtó már meg van, a telepítendő program is benne van, de nem tudom elindítani!
A BIOS-ban akartam ráállni, mint szokás, de nincs ott!
Nem tudom, hogy csak a BIOS nem látja vagy más módja van az indításnak???
Kérem a segítségeteket!
Köszönöm!
Sehogy.
A virtuális meghajtó pont attól virtuális, hogy nem egy valódi, "megfogható" eszköz, hanem csak egy annak láttatott fájl. A működéséhez pedig nyilván kell az a szoftver, ami annak a lemezképfájlnak a tartalmát úgy mutatja az oprednszer felé, mintha az egy létező meghajtó lenne.
Namármost: ha nincs bertöltődött oprendszer, akkor nem is tud futni az a szoftver, ami a virtuális meghajtót kezelné. Ergo nem létezik a virtuális meghajtód. Mivel ugye az csak egy szoftveres megoldás.
"Virtuális merevlemez létrehozása
A Windows 10, 8.1 és Windows 7 lehetővé teszi, hogy virtuális merevlemezt hozzon létre a rendszer beépített eszközeivel, és majdnem olyan, mint egy rendszeres merevlemez, amely különböző célokra hasznos lehet, kezdve a dokumentumok és fájlok számítógépen történő megfelelő szervezésével és az operációs rendszer telepítésével."
-------------------
Ennek alapján megcsináltam a merevlemezt és már az .iso fájl is rajta van, de nem tudom hogyan tovább!
Ez egy ACER laptop, de ez nem lényeges! Csupán annyiból, hogy ebben mr nincs DVD meghajtó így DVD-ről nem tudok telepíteni!
A Linuxmint telepítő fálja .iso és 2Gb felett van, de nekem nincs csak 2GB-ig pendrive-om. így bootolható pent sem tudok használni!
Ezért jutott eszembe, hogy van virtuális merev lemez amit állítólag ugyan úgy lehet használni, mint a DVD lemezt!
Csakhogy amíg a DVD meghajtó megjelent a BIOS-ban ez a virtuális nincs ott, tehát nem is tudom elindítani!
A "virtuális meghajtóhoz" (ha arra gondolsz, hogy a valós fizikai meghajtón egy állományban - például .vhd - elhelyezett "meghajtó") a BIOS (vagy UEFI) közvetlenül nem fér hozzá - arról a valós fizikai meghajtóra telepített operációs rendszerhez tartozó bootmanager tudja elindítani a rendszert:
* Windows esetén: [link]
* Linux esetén ott a Grub loopback opciója: [link]
Ha telepíteni akarsz, inkább használj egy USB-s meghajtót - pendriveot vagy hordozható merevlemezt - azt egyből kezeli a BIOS/UEFI.
A Linux Mint-es .iso lemezkép USB-meghajtóra írásához eszköz:
* [link]
* [link]
* [link]
"Ennek alapján megcsináltam a merevlemezt és már az .iso fájl is rajta van, de nem tudom hogyan tovább!"
Ne a .iso fájl magát tedd a virtuális meghajtóba, hanem annak tartalmát!
Majd a #4-es hozzászólásban leírt módon hívd meg a "indows bootmanageréből a .vhd állományt.
Win10 esetén .ISO fileon duplaklikk és fel van meghajtónak csatolva. (mountolva)
.VHD lemez a lemezkezelőben hozható létre és csatolható.
De oprendszert inkább nem telepítenék rá ezen módszerrel, arra ott a sokkal kifinomultabb VirtualBox..
Virtuális merevlemezt zugpiacon úgy lehet venni hogy te átadod az eladónak a 20eFt-os bankjegyet, ő pedig átadja neked a virtuális lemezt szép kis papírdobozkában. Mire kibontod és észreveszed hogy üres, addig ő már lelépett.. ;)
Ez egy BD-ROM meghajtó néven létrejött "merevlemez"!
Az iso fájlt nem tudom bemásolni csak mountolni!
Édesjóistenem...
Mondd, olvasni luxus?
De tudod, mit? Csinálj, amit akarsz. Kaptál már választ, nálad sokkal okosabb és jártasabb emebrektől. Attól, hogy te csak azt a "választ" fogadod el, amit magadban már eldöntöttél, még nem fogsz tudni megcsinálni egy nem lehetséges dolgot.
"Win10 esetén .ISO fileon duplaklikk és fel van meghajtónak csatolva. (mountolva)"
Na, ez az! Idáig jutottam!
És ebből hogy lesz tovább????
Ha nem kapok egyértelmű választ, akkor hiába olvasok!
De, ha Te nem akarsz segíteni, akkor ne tedd!
Hátha van itt más, aki megérti, hogy nem lehet mindenki számítástechnikai zseni!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!