Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen ingyenes (vagy relatív...

Milyen ingyenes (vagy relatív nem drága) 3D tervező/modellező programot ajánlotok? (3D nyomtatóhoz?)

Figyelt kérdés
SolidEdge-re gondoltam, de az sajnos nagyon drága. Valami ingyenes, vagy nem drága szoftver van, otthoni felhasználásra?

2020. okt. 7. 10:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

6. Wadmalac: Az amatőr szint addig jó, amíg magának csinál dolgokat. Lehet, hogy csak magának próbálgatná, azzal nincs semmi gond. Ez önmagában jó, hogy tanulni akar, fejlődni. Az is lehet, hogy a kérdező egy mérnök és ért hozzá, csak szoftvert keres.

Ha már egy megrendelő keres olyan vállalkozót, aki elkészíti neki amit akar, akkor már olyan szakembert kell megbízni, aki ért a tervezéshez. Lehet, hogy a megrendelőnek gőze nem lesz arról, hogy milyen anyag lesz a megfelelő, mi fog megfelelni az igénybevételnek, milyen tűrésekkel kell tervezni, ezért arra kell hagyatkoznia, aki vállalja a gyártást. Nem hiába alkalmaznak a gyártó cégek technológusokat és mérnököket.

2021. máj. 6. 12:21
 12/17 Wadmalac ***** válasza:

#11: Gondolod, hogy a kérdező ipari forradalmat akar kezdeni otthon? :)

Persze, ha komoly mérnöki terezés kell, szilárdságtannal, dinamikai modellezéssel, akkor nincs olcsó megoldás. De általában hobbi, de még kisipari szinten sem igazán kell ez.

Közben megnéztem a Fusion 360-at.

Hát, gyerekek, én nem ezt értem a freeware alatt.

22.600,- Ft / hó, 560.000,- három éves előfizetés.

:D

Egy hónapos ingyen trialért nem töltöm le.

2021. máj. 6. 12:32
 13/17 anonim ***** válasza:

Wadmalac, nem jól nézted akkor. Van neki private/hobby user licensze, ami ingyenes.

[link]

2021. máj. 6. 13:17
 14/17 Wadmalac ***** válasza:

Basszus, fél órán át ezt kerestem az oldalukon és nem találtam.

Köszönöm, ez már jól hangzik.

Már húzom is le.

2021. máj. 6. 13:29
 15/17 Wadmalac ***** válasza:
Agyam eldobom, most jöttem rá, hogy már van is autodesk regem. Valami 3D viewer miatt.
2021. máj. 6. 13:32
 16/17 anonim válasza:

Ha kezdő vagy a témában, akk Tinkercad,

ha kicsit már jobban megy lehet Autodesk Fusion 360 is(én is ezt használom, azt 4 félr Tie fighter-t megterveztem vele másfél órán belül;)),

ha már haladó szinten vagy ajánlom a Blendert.

aug. 15. 13:20
 17/17 anonim ***** válasza:
Wadmalac: Megy még a 3D nyomtatásos üzlet? (Azért kérdezem, mert egy miskolci üzletben csináltátok a bérnyomtatást és nagyobb belelátásod van az üzleti részébe.) Vagy már nem üzlet a 3D nyomtatás, mert sokaknak van otthon 3D nyomtató?
aug. 23. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!