Milyen ingyenes (vagy relatív nem drága) 3D tervező/modellező programot ajánlotok? (3D nyomtatóhoz?)
6. Wadmalac: Az amatőr szint addig jó, amíg magának csinál dolgokat. Lehet, hogy csak magának próbálgatná, azzal nincs semmi gond. Ez önmagában jó, hogy tanulni akar, fejlődni. Az is lehet, hogy a kérdező egy mérnök és ért hozzá, csak szoftvert keres.
Ha már egy megrendelő keres olyan vállalkozót, aki elkészíti neki amit akar, akkor már olyan szakembert kell megbízni, aki ért a tervezéshez. Lehet, hogy a megrendelőnek gőze nem lesz arról, hogy milyen anyag lesz a megfelelő, mi fog megfelelni az igénybevételnek, milyen tűrésekkel kell tervezni, ezért arra kell hagyatkoznia, aki vállalja a gyártást. Nem hiába alkalmaznak a gyártó cégek technológusokat és mérnököket.
#11: Gondolod, hogy a kérdező ipari forradalmat akar kezdeni otthon? :)
Persze, ha komoly mérnöki terezés kell, szilárdságtannal, dinamikai modellezéssel, akkor nincs olcsó megoldás. De általában hobbi, de még kisipari szinten sem igazán kell ez.
Közben megnéztem a Fusion 360-at.
Hát, gyerekek, én nem ezt értem a freeware alatt.
22.600,- Ft / hó, 560.000,- három éves előfizetés.
:D
Egy hónapos ingyen trialért nem töltöm le.
Wadmalac, nem jól nézted akkor. Van neki private/hobby user licensze, ami ingyenes.
Basszus, fél órán át ezt kerestem az oldalukon és nem találtam.
Köszönöm, ez már jól hangzik.
Már húzom is le.
Ha kezdő vagy a témában, akk Tinkercad,
ha kicsit már jobban megy lehet Autodesk Fusion 360 is(én is ezt használom, azt 4 félr Tie fighter-t megterveztem vele másfél órán belül;)),
ha már haladó szinten vagy ajánlom a Blendert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!