Milyen ingyenes (vagy relatív nem drága) 3D tervező/modellező programot ajánlotok? (3D nyomtatóhoz?)
Autodesk Fusion360 vagy Inventor, ha CAD/műszaki modellezés kell. Diák licenszet próbálj szerezni.
Blender inkább organikus modellezés, illetve művészi vonal.
Nyomtatók számára kódot generálni Ultimaker Cura.
Ha nulláról indulsz, ajánlom a TinkerCAD online tervezőt.
Ha azt kinövöd, jöhet a Blender. Az már olyan, mint képben a Photoshop, kismillió funkcióval, kezdőként elveszel benne pár hónapra.
" sajnos nem olyan egyszerű, mint a 3D nyomtatás, hogy betoljuk az SD kártyát a nyomtató slotjába, elindítjuk a nyomtatást és az megcsinálja."
Khm, ami azon az SD kártyán van, azt tudni kell megcsinálni.
És ezen nyomtatható fájlok túlnyomó részét nem gépészmérnökök csinálják, hanem hobbisták, önképzően.
A kérdező kifejezetten 3D nyomtatáshoz akar tudást gyűjteni, amint látom.
Igen, nem elég a program. Igen, be kell gyűjteni némi anyagismereti, statikai stb. tudást is a jó tervezéshez.
De nem szükséges magas mérnöki tudás ehhez.
Iszonyat mennyiségű tutorial található neten a 3D nyomtatás minden lépéséhez, beleértve a modelltervezést is.
Ha az ember komplett, összeszerelős szerkezeteket akar nyomtatni és működőképesen tervezni, na akkor nem árt mellé gyűjteni némi valóban gépészeti tudást.
De az a kismilliomodik lépés.
Wadmalac, a blender organikus modellezésre való, az a kérdezőnek nem lesz jó. Inventor, Creo, NX, Solidedge, Fusion360, Catia, Designspark Mechanical stb az, ami CAD tervezésre való. Fusion360 és DM az tuti ingyenes, Creo és Inventor talán van demo verzióval, de nem tuti.
Persze, lehet blenderben is tervezni ilyet, csak egyesével fogod kitépni az ősz hajszálaidat, ha valamit elrontasz benne, itt meg két kattintás és újra van alkotva helyes méretekkel a fájl.
"Wadmalac, a blender organikus modellezésre való, az a kérdezőnek nem lesz jó."
Hát nemek azért nem volt egyértelmű, hogy kifejezetten gépészet a célja.
Arra nem az igazi, az tény. A TinkerCAD viszont alapnak arra is jó.
Az a baj, hogy műszaki célút, ami jó is, nem nagyon találsz ingyenest, Fusin360 és DM nekem nem ismert (ránézek, mert ha jó, nekem is kéne).
A fizetősek, még ha van is free limitált verziója, általában agyvérzés, annyira korlátozott.
Töredelmesen bevallom, ilyenkor én egy sóhajtással rányitok az ncore-ra....
Ezt akkor én is megnéztem.
Pillanatnyilag ami funkció nekem hiányzik, az a kész modell utólagos mérésének lehetősége, pont-pont, felület, él közt.
gondolom ez tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!