Avast Free Antivirus mennyire hatékony és jó?
Bár már kB egy éve de volt egy botrány higy amúgy kereskedik az adataiddal.
Továbbá a win10 beépített vírusirtója elég jó, nem igazán indokolt másik használat. (csak vírus szempontból, ha neked kell a szolgáltatás csomag az más kérdés)
Több, mint 10 éve használom, és tökéletesen teszi a dolgát.
A Defender meg egy vicc, tudnék mesélni...
Igen, volt egy balhéjuk, hogy kereskednek az adatokkal. Méghozzá személyhez nem köthető módon az internethasználattal kapcsolatos adatokkal. Ez nem a Cambridge Analytica (Facebook ugyebár), ahol névvel, lakcímmel, párkapcsolati adatokkal együtt mindent kiárusítottak külső cégeknek. Semmi személyes adattal nem kereskedtek. Így sem szép dolog, de érdekes, hogy a Facebookot, vagy akár a Microsoftot mégsem ekézik emiatt, pedig hozzájuk képest az Avast az ártatlanság mintaképe.
Az Avast pedig azért tud - otthoni felhasználásra - ingyenes lenni, mert van egy prémium termékcsaládja, és abból van a bevételük. Azt a piacpolitikát követik, hogy az otthoni felhasználók többsége úgysem fizetne a termékért, de akkor már inkább egy tiszta és legális formát adnak ennek, mint hogy az ő terméküket is torrentről szerezzék be a felhasználók - ahogy azt sok más terméknél szokás ugyebár.
6: "Méghozzá személyhez nem köthető módon az internethasználattal kapcsolatos adatokkal." Aha, csak ezzel az a gond, hogy akik adatokat vásárolnak, azok nem egy helyről teszik. Azaz pl. vásárolnak az Avasttól, Amazontól, stb. és ezeket aztán nagyon könnyű összekötni (pl. Amazontól megvan, hogy ez az ember ekkor ezt vásárolta, az Avast ezt szintén tudja és akkor máris megvan, hogy melyik Avast adat tartozik az illetőhöz. Máris megvan, hogy mikor milyen honlapot nézett, mire keresett rá, stb.). Aztán akik megvették az adatokat, összekötik és jóval drágábban adják tovább az így már nem anonim adatokat. Így lehet személyre szabott reklámokkal bombázni az illetőt, a másik vevő meg politikai üzenetekkel, a harmadik meg mással, stb.
Jól hangzik, hogy anonim adatok, senki se tudja, hogy melyik vagyok én, pedig dehogynem.
Egy ismerősöm fizetett az ESET-ért, majd bekapott egy vírust (az ESET "nem vette észre"), amit abból vett észre, hogy egyre lassabb a gép, és sokmindent letilt magától.
Nekem akkor AVAST Free-m volt.
Átrakram a winyóját a saját gépembe és amint megnyitottam a fájlkezelőt, az Avast megállás nélkül küldte a figyelmeztetéseket, hogy vírusok vannak.
Indítottam egy BOOT-Idejű teljes ellenőrzést.
Órákkal később több ezer fertőzött fájl kijavítása (néhány törlése) után visszaraktuk az ő gépébe a HDD-t és csodák csodájára működött a rendszer.
Jelenleg nekem a Windows sajátja volt fent, számomra elég, évek alatt egyszer ha kaptam be vírust
(Ésszel kell netezni, és akkor nem lesz gond)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!