Táblázatkezelő: Hogy tudom ezt megcsinálni ?
Szóval egyszerű a gondom, csak nincs hozzá elég tudásom.
Ha ezt írom egy cellába, hogy:
=500+500/100*$A$1
A $A$1 cellában 0 áll.
Ha a $A$1 cella tartalmát 10-re módosítom, akkor értelemszerűen az 500-ból 550 lesz. (+10%)
De mi van, ha a cellában átírom az 500-at 400-ra, akkor enter leütése után 440-et szeretnék látni.
Magyarán a cella nem tartja meg a matematikai műveleteket.
Nem kell semmit húzogatni sehova. Jobb gomb kijelölve az oszlopot és van olyan menüpont, hogy elfedés és felfedés így nem fogja látni más.
Valamint az is megoldás lehet, hogy egyik munkalapon dolgozol és csinálsz egy másik munkalapot és beírod, hogy = (átkattintasz a másik munkalapra és rá az A1 cellára és végig húzod) így amott is megjelenik. Értelem szerűen a nem nyilvános adatot ami az emelkedés és mondjuk a beszerzés ára onnan kihagyod.
Egyébként azt, hogy hány darab kell belőle nem tudom így milyen értékkel tudod meghatározni és lehet-e rá konkrét univerzális képletet alkotni ami átvihető, de hasonló módon tudna működni. Mint amit írtam. Csak minden egyes oszlopban megadod a rá vonatkozó képletet és végig húzod az oszlopon.
Erre példa a képlet amit adtam mondjuk 1 darab esetén.
Mellette lévő oszlop =(az a cella amiben a képlet van) * 0,97 Ezzel mondjuk 3% kedvezményt adsz a termékből, ha 10 darabot rendelnek tőled.
Ugyan így tovább és tovább.
Az is megoldható, hogy egyben mutassa az összegét a 10 darabnak.
Ebben az esetben az előbbi képlet teljesen zárójelbe rakod és *10. Így ugye a darab árt megadó képletre szorzol 10-el.
Nem olyan bonyolult ez.
Ugyan ez lenne 1000 darab esetén is, de nem tudom, hogy mennyiben tér el egyes termékek gyártási költsége, de ha azt követed amit írtam rá tudsz akkor jönni, hogy mi ennek a egyszerű menete.
A dupla munkalap az már benne van a rendszerben, az alapanyag árak változását automatizálom ezzel a külön munkalappal.
Egyelőre még csak a próbáknál, teszteléseknél tartok.
A gyártási költségekre sajnos nem lehet felállítani egy fix függvényt, minden terméknél más.
Van olyan, hogy legyártok 10db-ot és akkor nézem meg, hogy 1-10-ig hogyan változnak az árak, de sajnos messze nem lineáris.
De 50db-ra már csak szubjektíven kalkulált árat lehet megadni.
Na mindegy, értem végül is a megoldási lehetőségeket, nekifexem a dolognak.
Itt lesznek majd ( a jövő évezredben) láthatók, letölthetők, ha elkészülök az oldallal is.
A weboldal szövegezése tragikus. Ez a kényszeres jópofázás, vicceskedés nem illik egy ilyen oldalhoz. Értem én, hogy ki akarsz tűnni, de azt a jó minőségű munkával lehet, nem ilyen szöveggel
Külön kihangsúlyoznám, hogy ezek a műhely szerszámai, ugyanis vannak sokan akik úgy gondolják, hogy ezeket azért tartjuk, hogy kölcsön lehessen kérni őket. Ha mégis megpróbálod elkunyizni, azt csak akkor tedd, ha elmúltál már 100 éves és a dédszüleidet is magaddal hozod. Egyéb esetben a válaszom: NEM. És ez rád is vonatkozik. Ha egy külső helyszínen lenne rá szükség, akkor telefonálsz, mi meg kiszállási díj ellenében kiszállunk..... vagy beszaladsz az üzletbe, mert ott olyan sok van, hogy még el is adnak belőle.
Olyan weboldal még nem született, ami mindenkinek tetszett volna.
Mivel százalékosan nem látom, hogy mennyien vannak a "tetszik/nem tetszik" olvasók aránya, így ezt nehéz megítélni, hogy túllőttem e a célon.
Terveim közt szerepel, minden aloldalra egy szavazást és beépítek, mert tudom, hogy aki rendel tőlem és negatív véleménnyel van az oldalról, az sosem fogja elmondani, hogy nem tetszik neki.
Valószínűleg ezért van, hogy tetszést már nagyon sokat nyilvánítottak, de negatívban Te vagy az első. De abban is biztos vagyok, hogy nem Te vagy az egyetlen.
Egyéb iránt pont a negatív vélemények érdekelnek jobban és köszönöm, hogy megosztottad.
Véleményed szerint hogy lehetne ezt jól megfogalmazni ?
Sajnos régebben ez egy nagy probléma volt, hogy azok a kik rendszeresen járnak hozzám, felhatalmazva érezték magukat, hogy ha éppen nem akar szerszámra költeni, akkor majd az esztergályostól kölcsön kérnek. És azt is tudom, hogy ez a közvetlen stílusomnak is köszönhető. Abszolút barátságos, szinte baráti a hozzáállásom minden ügyfélhez. Ritkán történik, hogy egy két poén ne hangozna el egy megbeszélés alkalmával és ezt kedvelik is az ügyfelek. Az oldalon leírt és még majd belekerülő szövegek, úgymond eléggé le vannak soványítva a stílusomhoz képest. Élőben jól működik, azt tudom, de , hogy egy weboldalon mennyire, az kétséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!