Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Windows 10 miért "tüntet...

Alreg kérdése:

A Windows 10 miért "tüntet el" bizonyos fájlokat, ha két különböző gépen akarom használni a merevlemezt?

Figyelt kérdés

Merevlemezt hordozok két gép között (hazahozom a munkát-visszaviszem, és így tovább). Előfordul, hogy itthon nem látok egy-egy olyan fájlt vagy mappát, amivel a munkahelyi gépen dolgoztam, és vice versa. Ez előfordul külső és belső HDD-vel is.

Most van ki nagyon a t.öm, mert itthon hajnalig szórakoztam egy dokumentummal (többször mentettem), ami a benti gépen egy tegnap délutáni állapotban nyílt meg.

A tulajdonos cseréjével és a hozzáférési engedéllyel kell játszani minden egyes alkalommal, vagy van valami más megoldás?

2020. júl. 2. 13:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezért szoktuk a hordozható médiát olyan fájlrendszerre formázni, amiben nincsenek jogosultságok. Mondjuk exFAT-ra, vagy ha kisebb, akkor FAT32-re.

Bár a kérdésedből nem teljesen egyértelmű, hogy jogosultsági problémáról van-e szó.

2020. júl. 2. 13:59
 2/4 A kérdező kommentje:
Kiszámíthatatlan, hogy mikor fordul elő, és az is, hogy megoldja-e a problémát a tulajcsere. 500 GB-stől az 1TB-s vinyókig NTFS fájlrendszerrel vígan elvoltam a W7 idején éveken keresztül.
2020. júl. 2. 14:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát... A Win10-et elég alaposan elszúrták, az már biztos.

Lehet, hogy 10-ből 8 felhasználó soha nem találkozik hasonló hibákkal, de pont az ilyen "misztikus" hibák miatt tartom én nagyon problémás rendszernek. Elméletileg nem szabadna, hogy ilyesmit csináljon, mint amiket leírsz, de a gyakorlatban meg mégis...

Persze, az is lehet, hogy itt nem a Windows a hibás, de attól a véleményemet fenntartom. :) Láttam én már elég "érdekes" dolgot rendszergazdaként.

Csak egy kérdés: ugye biztonságosan távolítod el a meghajtót?

Más hordozható tárnál is csinálja, vagy csak ennél?

2020. júl. 2. 16:08
 4/4 A kérdező kommentje:

Mindig biztonságosan távolítom el, és minden eddig ismert HDD-nél ezt műveli. Az USB-knél nem, akkor ahogy fentebb írták, a fájlrendszer miatt lesz ez.

De ilyet, hogy van két fájl, mind a kettőt biztosan, többször is elmentettem hajnali 2-kor, de egy előtte való nap délutáni állapot töltődik be??? Ez mi a kénkövesk.vaIstenf@sza? :D Ilyen nincs!

2020. júl. 2. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!