Windows 10 volt a gépen, mellé akartam linux ubuntut? Többi lennt.
Windows 10 volt a gépen, mellé akartam linux ubuntut, de a fájlrendszert kereste, tovább nem jutott. Vissza nemtudtam lépni a windowsba, mert az NTLDR hiányzik. Ubuntuba próba verzióval betudok lépni, pendrive-ról, de pendrive-ra nemtudok mást rakni. Próbáltam más merevlemezről, másik partícióról, másik iso-fájlal, de egyikse működött. Valaki tud valamit ajánlani? Vagy, hogy mit másoljak be valahová?
UI: töröltem a windowsos partíciót.
Mit szeretnél? Windowst, Linuxot, vagy mindkettőt?
Ha Windows is kell, akkor tedd fel azt először, és legyen mellette még egy partíció a Linuxnak. Utána felrakod a Linuxot úgy, hogy a másik partíciót adod meg gyökérnek.
Ennek a dolognak komoly irodalma van. (úgy értem egy csomó leírást találsz a telepítés menetéről)
Ezt itt szerintem használni tudod.
Legközelebb külön hdd-re tedd a linuxot és a win-t tartalmazó hdd-t húzd le a telepítés idejére.
Így biztonságosabb szárazabb érzés. Telepítések sorrendje sem számít. Telepítési mód (uefi/legacy) sem számít ekkor.
Feltelepíted a Windowst, úgy csinálod meg a partíciókat, hogy maradjon üres hely a Linuxnak. Utána elkezded telepíteni a Linuxot, a partícionálásnál létrehozod neki arra az üres helyre az ext4-es partíciót, és azt adod meg gyökérnek. Ennyi, semmi több.
Ha valami nem úgy sikerül, ahogy tervezted, akkor valószínűleg rossz a pendrive vagy rosszul írtad ki az ISO-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!