Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik Windowst telepítsem az...

Melyik Windowst telepítsem az alábbi számítógépre?

Figyelt kérdés

Üdv! Nemrégiben vettem egy asztali számítógépet ami tökéletesen elég lesz nekem arra amire használni szeretném. De egy dolgot viszont nem tudok és mégpedig azt hogy melyik windowst lenne érdemes rátelepíteni?

Leginkább játékra és netezésre használnám!

A gép adatai: Intel Core I5 3470 cpu

12gb DDR3 ram

Geforce Gtx 750ti 2Gb videókártya

És így lényegében ennyi!

A két rendszer amin gondolkodom:

Windows 7 Professional X64

Windows 10 Pro X64

Vajon melyik lenne jobb erre a gépre? Játékoknál fpsben vajon sok különbség lenne a rendszer miatt? Amikkel főként játszanék: Gta 5,Csgo

Várom az érveket és ellenérveket is illetve a személyes tapasztalatokat is! :)

2020. jún. 22. 00:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
70%

A Windows 7 ellenérvei: Lejárt a támogatása

A Windows 7 pozitívumai: Kevesebb háttérfolyamat van benne, mint a Windows 10-ben, ezáltal alapból kicsit gyorsabb, mint a Windows 10., "Az utolsó Windows, ami teljes mértékben azt csinálta, amit kértünk tőle".

A Windows 10 ellenérvei: A frissítésekben sok hiba, A rendszer alapból lassabb egy kicsit, mint a Windows 7.

A Windows 10 pozitívumai: A Microsoft állítása szerint az utolsó Windows, tehát feltételezhetően sokáig fog még kapni frissítéseket, biztonsági javításokat, és új programokat, mint pl. most az új Chromiumos Microsoft Edge (ami fel is települ állítólag magától a gépre a 2004-es verzióban).

2020. jún. 22. 09:17
 12/14 anonim ***** válasza:
53%

Én is a Windows 8.1 vagy 10-et javaslom.

Pont a napokban teszteltem a Windows 10 2004-es verzióját és azt kell mondjam, hogy egész gyorsan betöltött egy 7200RPM-es HDD-ről. Az új Edge-t én nem próbáltam, mert a telepítés után egyből indítottam egy Debloat-ot és ezzel eltűnt egy csomó számomra hasztalan program/folyamat.

A Windows 8.1-et egy régebbi platformon gyűröm már vagy két éve és akármennyi frissítés jött eddig egyik sem hosszabbította meg a töltési időt. A rendszer feláll úgy 1-2 perc alatt. A kezelőfelület eleinte szokatlan volt (bár ezt a 10-re is elmondhatom). Viszont nagyon érzékeny az illesztőprogramokra és vannak gyártók (Pl.:AMD), akik már hivatalosan nem támogatják.

A Windows illesztőprogramokban szerencsére visszafele kompatibilis. Windows 8.1-re Windows 7-es AMD drivert használok, Windows 10-en pedig sikerült hangzásra bírni a CMI-t egy 8.1-es driverrel.

Mellette pedig van egy Ubuntu telepítve. Teljesen mindegy, hogy a 8.1-et vagy a 10-et választod. De a 7-et már semmiképp nem tudom javasolni.

2020. jún. 22. 12:30
 13/14 A kérdező kommentje:

Hűha kedves válaszadók most kellemesen csalódtam mivel azt hittem alig fog valaki a kérdésemre válaszolni és erre tessék..

Van egyébként egy informatikát tanuló barátom aki eléggé vágja ezeket a dolgokat és tőle is kérdeztem de ő is leginkább a 10es mellett érvelt,hogy már teljesen jó és használható mert kijavítottak már benne elég sok mindent a kezdetleges állapothoz képest! Windows 7ről ő is aztmondta hogy egy nagyon jó és felhasználóbarát letilsztult rendszer de sajnos már eljárt felette az idő de persze még mindig rengetegen vannak akik használják! Úgyhogy ő is a 10est javasolta illetve ti is páran és egyébként ő fogja nekem telepíteni is a gépemet már meg van vele beszélve! Köszönöm mindenkinek mégegyszer a segítséget! Megy a zöld kéz! :)

2020. jún. 22. 18:02
 14/14 anonim ***** válasza:
52%
Én Windows 10-et használok ettől sokkal régebbi gépeken is, és teljesen jól működnek.
2020. jún. 22. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!