Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Kamera által létrehozott raw...

Kamera által létrehozott raw fájlokat mivel lehet megnézni?

Figyelt kérdés
Sd kártyára menti a videót elvileg, de csak pár db json fájl van az sd kártyán, meg egy csomó raw. Ami elvileg fénykép, ahogy olvastam neten, de videónak kell lennie, főleg mert nagyon különböző a méretük, ha csak fénykép lenne azonos méretű lennének a fájlok, de itt nagy az eltérés, mivel csak a mozgást veszi, a fájl méret függ a videó hosszától. Hosszabb mozgás, hosszabb videó.

2020. jún. 12. 01:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
najó ha nem tudsz válaszolni értelmesen a kérdésre akkor nem tudunk segíteni.
2020. jún. 12. 21:33
 12/18 A kérdező kommentje:

Csináltam képet róla.

[link]

Szóval ezek a képek/videók lesznek a memória kártyán. .RAW kiterjesztéssel.

Mivel az látszik, hogy nagy a méretbeli különbség ebből gondolom, hogy videók.

2020. jún. 14. 17:12
 13/18 A kérdező kommentje:
Vlc se nyitja meg. Se Windows, se infranview... Semmi.
2020. jún. 14. 17:14
 14/18 anonim ***** válasza:

GIMP vagy Adobe Lightroom

Nem, ezek NEM videók!

2020. jún. 14. 21:26
 15/18 A kérdező kommentje:

De ezek videófájlok, RAW kiterjesztéssel, hiába képkiterjesztés, videó van benne. Éljen kína.

És a kamerával vissza is lehet nézni, bár eléggé el volt rejtve azt, hogy hol, természetesen a használati útmutató nem tért ki erre, minek? nem lényeges :D

Egyéb programmal semmivel nem tudtam, pedig már mindennel próbáltam.

2020. júl. 1. 15:02
 16/18 anonim ***** válasza:
17%
Ezek fotók raw formátumban, csak szerintem sérültek. 1-2 megás tartalommal képnek is csutka ha csak nem 2 megapixelbe fotóztad. A méretükön ne akadj fent mer a kis fáljméret sötétebb képre utal a nagy fájlméret pedig világos képre utal. Decimálisan pl a 8bites RGB színkód feketéje "0.0.0" értéket képvisel míg a fehéret "255.255.255" értéket. Tehát ha megnézed a leírt értékek hosszát talán érthető, hogy a fehér több karakter tehát több adat.
2021. jan. 24. 22:48
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

"a 8bites RGB színkód feketéje "0.0.0" értéket képvisel míg a fehéret "255.255.255" értéket. Tehát ha megnézed a leírt értékek hosszát talán érthető, hogy a fehér több karakter tehát több adat."

Anyám borogass! Ilyen sületlenséget is csak az ír, akinek fogalma sincs az adattárolásról. Először is, ha már 3 komponensű 0-255-ig terjedő színértéked van, az nem 8 bites, hanem 24 bites. Másrészt a 0 és a 255 tárolása pontosan ugyanannyi bitet vesz igénybe: 8-at. Igen, lehet olyan kódot csinálni (pl. Huffman kódolás) ahol bizonyos értékek kevesebb bitet igényelnek (ez a tömörítés lényege), de akkor is badarság, amit írtál.

Próbáld ki: ments el egy fehér majd egy ugyanakkora fekete képet tömörítés nélküli (pl BMP) formátumban. Pontosan ugyanakkora lesz a méret.

2021. jan. 25. 20:20
 18/18 anonim ***** válasza:
Igazad van, csak a RAW veszteségmentesen de tömörített (nem vagyok biztos benne hogy minden raw formátum). Csak szemléltetni akartam valamivel érthetően és írtad is hogy ez a tömörítés lényege. Nem kell bmp-t mentenem, egy sima txt-be ha beírok 5 karaktert akkor tudom, hogy az 5bájt lesz mert nem kódol csak tárol.
2021. jan. 26. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!