Kamera által létrehozott raw fájlokat mivel lehet megnézni?
Köszönöm a választ!
Sajnos ezt már próbáltam.
Microsoft Storeból is leszedtem már raw codeket, amit a windows ajánlott.
Irfanview se tudott vele mit kezdeni, pedig azt is ajánlották máshol.
Semmi nem tud vele mit kezdeni.
Ja, hogy a Windows olyan vacak, hogy alapból nem viszi? Hmmm... nekem a Linux alapból ismeri a filekezelőben és a képnézegetőben is.
De pl. egy GIMP meg tudja nyitni.
A RAW fotó azért nagyobb méretű, mert sokkal több információt tartalmaz mind egy JPG!
A kamerából kijövő JPG már eleve alaposan tömörítve van - ezért kisebb.
A RAW-ban pedig minden infó ott van amit a kamera az érzékelőből kiolvasott.
A kamera gyártója által készített szoftver ami letölthető a gyártó oldaláról biztosan megnyitja ezeket a fájlokat.
De az Adobe Lightroom vagy a Photoshop is kezeli Vagy a GIMP, Darktable és nagyon jók
De a windows 10 fotók alkalmazása is meg kell hogy nyissa.
Nem nyitja meg sajnos a windows, ajánlott egy codecet, hogy letöltsem, utána sem.
Nagy méretet úgy értettem, hogy két raw fájl között nagy a méretbeli különbség. Tudom, hogy a raw fájlok elvileg képek, de videónak kellene lenni az sd kártyán és ez is furá, hogy nagy a különbség a két fájl között, ha kép lenne, akkor majdnem azonos méretű lenne, ezért nem értem.
Drága kamera volt, de valószínűleg gagyi vacak, úgy tökéletesen működik, ha feltölti a felhőbe, amihez adtak 30 napot ingyen, ha lejár fizess elő, de sd kártyáról nem lehet visszanézni a videót, ami végül nem is videó. :D
mi a neve a fájloknak pontosan?
próbáld meg a VLC-vel lejátszani!
ha videó akkor az le fogja játszani!
ez a kiterjesztése a fájloknak?
.RAW?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!