Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A windows 10 telepítésekor...

A windows 10 telepítésekor kell valami drivereket is feltenni?

Figyelt kérdés

Megvettem életem második számítógépét. Igaz, hogy használtan, mert nem vagyok hajlandó olyan összegeket kiadni, mint amennyibe egy új gép kerül.

Kicsit korosabb masina, de ez volt olcsón.

Csak netezésre kell és levelezésre, meg, hogy az ebay-ről rendeljek mindenféle haszontalan vackot. :)

Szóval most próbálkozom először egy operációs rendszer telepítésével. Annak idején az xp-t valaki feltette nekem, aztán csak buta felhasználó módjára használtam. Mára már kicsit 50 éves lettem és, mint olyan úgy gondoltam, hogy fog ez nekem sikerülni.

Egyetlen dolgot nem értek.

A bolt, ahol rendeltem a weboldalán közli, hogy a drivereket itt lehet letölteni a géphez. Pontosan mihez kell a driver ?

Gondolom a windows telepítésekor még nem kéri. Valamikor utána kell, ha már megy az operációs rendszer. Szóval hogy is van ez ?

Szeretném végre egyszer magam intézni ezeket, főleg, hogy érdekel is. Sok mindennek utána olvastam már, de a profizmusig még van mit tanulnom.

2020. ápr. 23. 17:52
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Ja , ez lett kiválasztott vénlány.

[link]

Megszakértené valaki, ha kérhetem, hogy melyik driver is kellene nekem ?

Van ott valami VGA driver, szerintem az fog kelleni, de mást hirtelen nem gondolnék.

2020. ápr. 23. 18:00
 2/11 anonim ***** válasza:

Ha szerencséd van, akkor mindent megtalál, és leszed a W10.

Azért (mivel nem mai gép), legalább az internet eléréséhez szükséges drivert leszedném külön (hálókártya, esetleg wifi).

Ha megy az internet, úgy már könnyebb...

2020. ápr. 23. 18:03
 3/11 Zsombika117 ***** válasza:

Ha eredeti a rendszered és nem szeretnél játszani rajta akkor nem kell drivereket letölteni.

Ha netezésen kívül másra is szeretnéd használni akkor a videókártyának a driverét érsemes letölteni.

Ha szeretnéd az egeredet, billentyűzeted, kamerádat beállítani akkor azoknak a driverét is le kell tölteni.

2020. ápr. 23. 18:03
 4/11 P.O.C. ***** válasza:

Ez a típus igen csak koros már. Konkrétan a procit 2009 -ben kezdték el gyártani. Így Windows 10 -hez már semmilyen illesztőprogram (driver) nem lesz elérhető.

Meg kell elégedni azzal, amit majd a Windows 10 szed le a Windows Update -ről. Ezekre a dolgokra amit írtál, ezek az alap szintű driverek is elegek.

Persze a Youtube nem lesz egy élmény, különösképp a VP9 -es kódolású videók.

2020. ápr. 23. 18:08
 5/11 A kérdező kommentje:

A rendszer jogtiszta, ezt azért gondoltam fontosnak, hogy éppen az esetleges bénaságom miatt ne legyek azzal is problémában.

2020. ápr. 23. 18:22
 6/11 A kérdező kommentje:

Kamera nem lesz a gépen. Az egér és billentyűt viszont nem alapból kezeli a gép ?

Játékok is maximum az ebéd közben valami egyszerű logikai játék.

Ja basszus, most jut eszembe, hogy ez nem is második gépem, hanem a harmadik. ZX Spektrummal kezdtem. De szerettem azt a gépet. Lehet, hogy a mostani menő PC-sek nem is érezték még annak a 48 Kbyte-nak az erejét. Főleg, amikor fel lett bővítve 80K-ra és még 720-as floppy meghajtó is volt hozzá :D

2020. ápr. 23. 18:27
 7/11 A kérdező kommentje:

Ja és akkor hogyan is ?

Leszedem a hálókártya drivert és elhelyezem valahol a HDD-n, majd előkeresem a windows gyomrából a hálózati.... mit is ?

2020. ápr. 23. 18:31
 8/11 A kérdező kommentje:

Érdemes lett volna még esetleg ehhez a géphez SSD-t rendelni ?

Gondolkodtam, hogy ha látványosan gyorsabb lenne a rendszer indulás, akkor azt még megpróbálnám.

2020. ápr. 23. 18:40
 9/11 P.O.C. ***** válasza:

Már írtuk, hogy valószínűleg egy ilyen régi vashoz nem lesz külön letölthető driver. A hálózati kártya driverét 99%, hogy tartalmazni fogja a Windows 10 telepítő fájljai.

A többi meg Windows Update -en fog lejönni, ahogy netet adsz a gépnek, az lesz az első hogy ezeket leszedi. Már amit tud, de valószínű hogy a fontosabb elemekhez, VGA, hang ahhoz lesz.

2020. ápr. 23. 18:45
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Rendben sikerült minden. Azt hittem, hogy pilótavizsgás lesz a windows felrakása, de ezt alapismeretekkel is simán meg lehet csinálni. Nem tudom miért voltam betojva.

Driverekkel semmi gond nem volt, mert nem kellett.

Mondjuk a hosszú xp használat után undorítónak találom a 10-est, de majd testre szabom, aztán majd megszokom. :)

Hogy ki találta ki azt a ronda kék színű kezdőképernyőt ?

2020. ápr. 24. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!