Miert nincs aktiv modban a utorrent ha atengedtem a windows
tuzfalon?
Figyelt kérdés
todom az ezredik kerdes a temaban,de erre nem talaltam valaszt egyben sem.
A telepitesnel bepipaltam az atengedni a tuzfalon lehetoseget,nem volt aktiv,igy kulon hozzaadtam a torrent exe fajl-t is a kivetelekhez,megse megy. Mobil internet hotspotot hasznalok,igy a routeren nem tudok portot nyitani,mert nem ferek hozza a beallitasokhoz.
A sebessegkalauznal nem adja meg a sajat orszagomat,megcsinaltam a linken megadott sebessegteszyet de az eredmennyel nem tudok mit kezdeni.. Vkinek valami otlet a megoldasra?
Ha az interenetszolgáltatód nem engedi befelé a kapcsolatokat, akkor nem sokmindent tudsz tenni. Az hogy a Windows tűzfal nem fofgja meg az utolsó lépéskét semmit nem jelent, hisz előbb elakad a kapcsolódás.
2020. márc. 14. 09:03
2/19 A kérdező kommentje:
amig vezetekes netet hasznaltam addig is problemam volt evel,akarmilyen beallitast hasznaltam,ez mar sok eves problema,virusirto pedig a win10 alapertelmezett,de ott nem talaltam vonatkozo beallitasokat
2020. márc. 14. 09:08
3/19 anonim válasza:
A windóz tűzfal egy kalap szar. Csak a torrentet nem engedi át, minden egyebet igen. Tegyél fel egy normális tűzfalat, emezt meg kapcsold ki!
2020. márc. 14. 09:09
4/19 Derwer válasza:
A routeren működik az UPNP vagy a portforward?
2020. márc. 14. 09:28
5/19 A kérdező kommentje:
Igen mukodik mindketto,most meg kulon hozza adtam a szabalyok-nal is a torrentet es a port tartomanyt is de megse akar engedelmeskedni.melyik tuzfal programot erdemes telepiteni?
2020. márc. 14. 09:30
6/19 anonim válasza:
Érdekes módon nálam a mások által lenézett Windows védelmi rendszer mellett tökéletesen működik a µtorrent program: [link]
#6 Programozóként pontosan tudom, hogy éles rendszerekben a legtöbb hiba nem jelentkezik minden esetben, csak bizonyos inputra, bizonyos rendszereken, bizonyos felhasználói viselkedésnél, stb. Tehát az, hogy nálad működik a torrent, nem jelent semmit.
2020. márc. 14. 10:46
8/19 anonim válasza:
Én csak arra próbáltam reagálni, hogy valaki itt lekalapszarozta a Windows tűzfalát, erre a kérdező rögtön megkérdezte, hogy milyen tűzfalat telepítsen fel.
2020. márc. 14. 11:12
9/19 anonim válasza:
Az én voltam :) Egyébként nekem a ZoneAlarm eddig bevált, évek óta használom. Vírusirtóból pedig BitDefender van fent (abból sem bíznék a windózosban).
2020. márc. 14. 11:13
10/19 Derwer válasza:
#9: szerintem a fejlesztés és az üzemeltetés az két külön világ. (Én üzemeltetésen dolgozom)
Független tesztek szerint kB két éve felnőtt a windows defender és dobogós helyet szerzi, így nincs semmi probléma vele. (persze maga a tűzfal fapados, de ettől még hatékony)
Kérdező : mi a routered küldő IP címe?
192.168.x.y?
10.x.y.z?
172.16.x.y?
Ha ezek valamelyike, akkor a szolgáltató NATol, sose leszel így aktív.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!