Amikor még ingyen kínálták a Windows 10-et akkor váltottam át a 7-esröl. Idáig párszor telepítettem újra. Most hogy lecserélem a merevlemezt SSD-re akkor már nem aktiválódik automatikusan?
Figyelt kérdés
2020. febr. 28. 09:36
1/7 anonim válasza:
Alaplaphoz kötött a licenc, aktiválódni fog.
HDD-ről SSD-re át is lehet klónozni a (már telepített) rendszert.
2/7 anonim válasza:
Aktiválódni fog, nyugodtan cserélhetsz SSD-re. Az alaplap csere ami már licenszvesztéssel jár, ahogy írták is.
3/7 anonim válasza:
Soha nem szabad win10-re váltani! Win7-el nincs ilyen gond!
4/7 anonim válasza:
3#, Az oem licensz alaplaphoz kötött windows 7-nél is, ugyanígy windows 10-nél is.
Vagy arra utalsz, hogy egy nem támogatott operációs rendszerű számítógép hardvereit az ember amúgy se fejleszti? Nem fejlődik a rendszer, ne fejlődjön a hardver se!
5/7 anonim válasza:
#3 dehogynem, Win 7-re is volt úgynevezett OEM licensz, ami alaplaphoz kötődik. Nekem is olyan van. Az egyetem adta annak idején, úgy szólt a megállapodás, hogy miután megszűnik a jogviszonyom, már nem telepíthetem újra, de az időn belül telepítettet tovább használhatom. Ennek következtében 9 éve nem volt újratelepítve (a gép 13 éves), még most is az fut annak ellenére, hogy megszűnt a támogatása. Nem akarok költeni rá, ez így ingyenes és legális.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Tényleg aktiválódott. Azt hittem nem fog.
2020. febr. 28. 11:29
7/7 anonim válasza:
3000 Ft körül beszerezhető a win10 licensz, annyit szerintem kibírsz, ha mégse aktiválódna. De HDD klónozás, vagy újratelepítés után fog aktiválódni mert alaplaphoz kötődik a licensz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!