Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen Linux-disztribúciót...

Milyen Linux-disztribúciót érdemes választani lassú gépekre?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy van egy olyan gép, melyre a Windows 10 ugyan feltelepül, súrolja a legalsó szintjét a rendszerkövetelményeknek, viszont bárhogy konfigurálom, lassú marad. 1GB DDR2 RAM, 16GB háttértár, 1.6GHz CPU stb.

Nézegettem neten néhány linuxot (Linux Lite, Lubuntu, Puppy Linux), viszont nem vagyok jártas Linux alapú rendszerekben, ezért szeretnék tippetek kérni. A laptop egyébként teljesen alap dolgokra (word/netezés) lenne használva. Bővíteni az eszközt nem igazán lehet.

2020. febr. 24. 11:51
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Mutass te is egy HWinfo képet ahogy én tettem a 12-ben hogy lássuk a részleteket..!!!

"van egy olyan gép, melyre a Windows 10 ugyan feltelepül"...

Amit mutattam az bőven a win10 követelményei alatt marad (w8-10 telepítő be se bootol), mégis netképes.

2020. máj. 22. 10:39
 22/24 anonim ***** válasza:

#21 de netezés szempontjából miért akarsz windows-t ráerőszakolni, mikor sokkal kisebb hardverigénye van bizonyos linuxos ablakkezelőknek? nem akarok oprendszerháborút: pusztán szakmai kíváncsiságból érdekel, hogy miért jobb, ha a rendszer több erőforrást visz el?

arról nem is beszélve, hogy ha a w8-w10 nem települ fel (ergó w7-et használsz) aminek 2020. január 14-én megszűnt a supportja, tehát a hivatlos oldal szerint még biztonsági frissítés sem érkezik rá elvileg

[link]

2020. máj. 22. 10:54
 23/24 anonim ***** válasza:

Nem akarok semmit ráerőszakolni, de ezzel bizonyítottam hogy a kérdezőénél öregebb gépen is jól elfut a nagyobb igényű oprendszer is. Nem kell túlreagálni.

Ha meg a 20 éves játékok programok futtatása a cél rajta akkor az XP a leg korhűbb rá.

2020. máj. 22. 11:49
 24/24 anonim ***** válasza:

"Nem akarok semmit ráerőszakolni" Úgy értettem a gépre, nem a kérdezőre. :)

de oké, így már értem. valóban: sárkány ellen sárkányfű

2020. máj. 22. 11:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!