Windows 10 HDD használat?
2 hete az egyik barátom feltelepített egy Windows 10-es rendszert a gépemre. Amit kapásból észrevettem, hogy bekapcsolás után a HDD használtság 8-10 percig 100%-os. Eddig ilyen Win7-nél nem fordult elő. Ezt mi okozza és mivel lehet orvosolni?
Egy régebbi 250GB-os WD merevlemez van a gépben amúgy, ami már elég hangos, és mikor 100%-osan ki van használva az eléggé zavaró. A hanghatás miatt is, meg amiatt is, hogy valami olyan folyamatok futnak a gépen amikről mint felhasználó egyáltalán nem tudok semmit és eddigi számítógépes tapasztalatom alapján a "felesleges" kategóriába sorolnám. Biztos van értelme annak hogy kínozza a rendszer a szegény merevlemezt, csak nem tudom micsoda, mert se XP-nél, se Windows 7-nél, se 8.1-nél, se Ubuntu-nál nem tapasztaltam ilyet.
Visszahívtam a haveromat hogy nézze meg mert szerintem így nem okés vele valami. Azt mondta hogy teljesen rendben van, ilyenek kell lennie. Újratelepítette azért mégegyszer, eredeti lemezről, azzal is ugyanilyen volt. Ajánlotta hogy vegyek bele egy SSD-t, az nem ad ki hangot, meg akkor a magas használat nem 10 percig áll fenn hanem csak 1-2.
El lehet ezt kerülni valahogy? Nem szívesen költenék most a gépre.
Illetve a másik kérdésem az lenne, hogy egyáltalán mit csinál bekapcsolás után a gép hogy ilyen sokáig használja a HDD-t? Akitől tudtam megkérdeztem ezt, de senki se tudta megmondani, viszont szinte mindenki azt mondta hogy neki is ugyanígy működik, tehát tényleg nem az én gépemben van a hiba.
Windows újratelepítésnél ez teljesen normális, miután végez vele többet nem kell csinálnia - de ez csak háttérfolyamat, ha csinálsz valamit akkor leállítja hogy ne kelljen várnod rá, ezért húzodhat el "napokig". Hagyd hogy csinálja, adatmennyiségtől függően ez órákig is tarthat.
SSD n ugyanez lenne a helyzet, csak sokkal gyorsabban végezne(és nem W10 miatt van ez, W7 alatt is csinálta, csak gondolom épp nem figyelted).
Vegyél bele SSD-t, HDD-vel a Windows 10 használhatatlan.
10 ezerért lehet már kapni jót.
Ember! Már 2020 van! Ma már
HDD-re már nem telepítünk win10-et!
FDD-re már nem telepítünk semmilyen windowst.
Köszönöm a válaszokat.
#1: "miután végez vele többet nem kell csinálnia" Ezt hogyan érted? Minden bekapcsoláskor ezt csinálta. Így használtam közel 2 hétig a gépet. Naponta 2-3x biztos hogy be kapcsoltam, és minden alkalommal ezt csinálta. Windows 7-nél biztos, hogy nem volt ilyen. Ha csinálta volna észrevettem volna, mert egy-egy program megnyitását is rendes hanghatás követ, azt is észreveszem ha csak 1-2 másodpercig nagy a merevlemez használat. Régebben ilyet még sosem tapasztaltam.
Tehát akkor nem kerülhetem el az SSD vételét. Kár, mert addig nem terveztem gépet fejleszteni, amíg ez működik. Szerintem akkor megy vissza rá valami régebbi rendszer, amíg össze nem szedem rá a pénzt. Csak mindenhol azt hallottam, hogy Windows 7-et (ez előtt az volt rajta, mert az vált be a legjobban) már egy gépre sem szabad rakni, mert fel fogják törni, el fogják lopni az adatainkat, egy böngészőt sem fog benne működni, stb. Emiatt akartam rá 10-est.
/Csak mindenhol azt hallottam, hogy Windows 7-et (ez előtt az volt rajta, mert az vált be a legjobban) már egy gépre sem szabad rakni, mert fel fogják törni, el fogják lopni az adatainkat, egy böngészőt sem fog benne működni/
Fel fogják törni...?Más rendszert is fel lehet.Ez nem frissítésfüggő dolog.Arról nem is beszélve,hogy eddig is sokan frissítések nélkül használták bármelyik Windowst.Fórumokon utána lehet olvasni.A böngészőkről meg annyit,hogy a Windows XP támogatása is lejárt jó régen 2014 körül,mégis mai napig van aki azon netezik.Firefox nem rég frissített WinXP-n.Azon még én is csodálkoztam.Tehát a böngészők működnek.2023-ig pedig biztosan működni fognak a böngészők Windows 7-en is,mivel cégeknek kitolták a 7 támogatását addig.Tehát nem tudom mire kell ez a váltáshiszti dolog.Egyébként meg ha nem erőltetnék az új rendszerre átállást akkor még mindig toronymagasan a hetes rendszer vezetné a mezőnyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!