Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Elállási jog a 14 nap az...

Elállási jog a 14 nap az minden üzletre érvényes?

Figyelt kérdés
Múltkor rendeltem a pcx rol egy fülhallgatót, ami nem nyújtotta azt amit vártam tőle(13k volt) a pcx közölte hogy csak a háztartási eszközökre van ez náluk. A termék mikor megjött,második nap már írtam hogy nem vagyok elégedett vele
2019. jan. 25. 13:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha neten intéztél a rendeléssel kapcsolatban bármit is akkor igen.

Például weboldalukon vagy emailben intézted a foglalást/rendelést, még ha személyes átvétel akkor is érvényes rá a 14 napos elállási jog. Ha nem sérült / hiányos.

2019. jan. 25. 13:59
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Erről a jogról való lemondáshoz külön írásos megegyezés kell, ami 99%, hogy nem történt meg köztetek.
2019. jan. 25. 14:00
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen házhoz rendeltem és e-mailben írtam nekik
2019. jan. 25. 14:01
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a PCX szokott ilyenekkel vicceskedni - a következő az lesz, hogy levásárlást kínálnak mint egyetlen opciót, azt sem kell elfogadnod. Nem "náluk van ilyen", hanem a hatályos jogszabályok szerint minden internetes vásárlásnál (amit használattal nem teszel tönkre - a fülhallgató ilyen).
2019. jan. 25. 14:02
 5/10 A kérdező kommentje:
Szóval ha máskor ilyen történik hogy nem vagyok elégedett akkor simán mondhatom hogy küldjenek futárt a termékért mert nem vagyok elégedett?? Ugye azt a plusz pénzt kifizetem ami arra van hogy ha hibás vagy valami akkor ingyen vissza is kell vigyék vagy nekem kell felküldeni? És ha azt mondják ismét hogy nem lehet akkor mit kéne tegyek?
2019. jan. 25. 14:14
 6/10 anonim válasza:
100%

"a pcx közölte hogy csak a háztartási eszközökre van ez náluk. "

Közöld velük, hogy "nekünk" meg jogaink vannak.

(a vásárlókat a termék átvételétől számított 14 napon belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg. )

2019. jan. 25. 14:14
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Mindenkibek ment a pacsi
2019. jan. 25. 14:15
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"Ugye azt a plusz pénzt kifizetem ami arra van hogy ha hibás vagy valami akkor ingyen vissza is kell vigyék vagy nekem kell felküldeni? "

Ha fizettél nekik ilyesmi néven valamit, az csak rajtuk múlik, hogy elismerik-e a jogodat rá.. Ezért nem érdemes kitalált kényelmi funkciókra pénzt kiadni.

"És ha azt mondják ismét hogy nem lehet akkor mit kéne tegyek?"

Ha arra mondják, hogy nem állhatsz el a vásárlástól (holott hibátlan, hiánytalan, 14 napon belüli a termék átvétele) akkor először nyugodtan említsd, hogy akkor a fogyasztóvédelemhez fordulsz. Valószínűleg említeni is elég lesz.

Ha arra mondják, hogy nem állják a visszafutár költségét akkor ez van, a visszajuttatásról a vásárló gondoskodik.

2019. jan. 25. 14:23
 9/10 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm ezt az összeszedett választ. Ezer hála
2019. jan. 25. 14:45
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Az erre vonatkozó jogszabály a

"45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól", annak is a IV. fejezete foglalkozik az elállási joggal.

Bővebben: [link]

2019. jan. 25. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!