Miért vezeti félre az ügyfeleit a Telekom?
Te magad írtad le a kérdésben, hogy mit tartalmaz a csomagod és az írásod alapján ezt meg is kapod.Akkor mégis hol itt az átverés?
"a kínált sávszélesség 30mbit (ami a gyakorlatban 3mbps letöltési sebesség)" Ennek a mondatnak nincs értelme. Egy adatmennyiséget hasonlítasz össze egy sebességértékkel. Kb mintha a kilót akarnám centiméterbe váltani. Ez el is árulja, hogy mennyire nem értesz a témához.
(szándékosan ad rossz netet, pedig tudna jobbat is - ilyet biztos hogy nem csinál,
A kornyeken sok helyen 10 megabol megvolt a 10. Falu vegen, a semmi szelen is. Csak valahogy nalam a kozponti reszen nem lehetett csak 3 mega. Az is szaggatva. Igy szepen levettek 2-re, persze a szamlat azt nem igazitottak lennebb, hogy stabil net legyen.
Kedves #12!
Az utánad válaszoló nagyon érthetően leírta, hogy az miért nem átverés. Ebből következik, hogy maga a kérdés tartalmaz valótlan állítást. A kérdező szerencséjére ezt anonim módon teszi, különben a szolgáltató akár perelhetne is hitelrontás miatt.
Tisztaban vagyok azzal hogy nem szó szerint értendő az átverés, ezert hasznaltam idéző jelet.
Viszont azt ti is elismerhetitek, hogy igenis pofatlan huzas a szerzodesbeli sebesseghez kepest a béka feneke alatt vállalni a garantalt minimumot.
A hitelrontasrol meg annyit, hogy elegen szidjak mar igy is a Telekomot, a kerdezo csak csepp a tengerben. Jo sokat kellene pereljen, tobbek kozt engem is.
Nem véletlen van a garantált érték úgy meghatározva, ahogyan az a szerződésben szerepel. Próbáld már meg felfogni, hogy ez nem attól függ, hogy pofátlan-e a szolgáltató vagy sem, ennek egész egyszerűen technikai oka van. Mondok egy példát:
Egy utcában rézvezetéken szolgáltat internetet a cég. A központ az utca elején van. Aki az utca elején lakik, elér 30 mbps sebességet, aki az utca közepén lakik, 15-öt mér, az utca legvégén már viszont csak 1 mbps érhető el. Szerinted mi a logikus? Az, hogy 30-at garantál a csomag minden előfizetőjének vagy az, hogy 1-et? Nyilván 1-et, máskülönben nem tudná magát tartani a szerződéshez! Persze mondhatná azt is, hogy 30 a garantált sebesség, de akkor akinek ezt technikai okok miatt nem tudja biztosítani, annak be sem kötné az internetet. Döntsd el, melyik a jobb: be sem köti hozzád az utca végére a netet vagy beköti és a 30-as csomagnál 1 megát garantál? Na ugye, hogy az utóbbi?
Az, hogy te véleményt nyilvánítasz a szolgáltatóról az egy dolog, mindenkinek meg van hozzá a joga. Az viszont már jogsértés, ha nyilvánosság előtt olyan valótlan állítást teszel, amivel a másik fél jó hírnevét, megítélését csorbítod vagy ez vagyoni viszonyaival kapcsolatosan hátrányosan érinti. Tudj a kettő között különbséget tenni. Attól még, hogy a másik fél nem indít pert emiatt, legyen már az embernek annyi becsülete, hogy nem rágalmaz fűt-fát! Nem hiszem, hogy az elfogadható védekezés, hogy más is ezt csinálja. A kérdezővel egy követ fújóknak nyilvánvalóan fingja nincs az egész téma technikai, jogi hátteréről, de azért szidják a Telekomot. Ha ennyire nem tetszik, fel lehet mondani a szerződést és keresni egy jobbat. Dehát mennyivel egyszerűbb mindenkit csak szidni a fotelből...
Na es arra mi a tehnikai magyarazat ha nekem az utca elejen kevesebb a sebessegem mint az utca vegen lakonak? Ha meg tudjak hogy pocsek az egesz, akkor ne reklamozzak mar a 30-at, ha 1-et garantalnak. Maradjanak 10-nél, ebbol elfogadhatobb a garantalt.
És igen, váltottam szolgaltatot, mert mas ceg hajlando volt meghalgatni az emberek, pontosabban a fizeto ügyfelek gondjait, es előállni egy olyan megoldassal ahol az utca elejen is megvan a 30 mega, es az utca vegen is.
Ha ők meg tudtak csinalni, akkor a Telekomnak mi a kifogasa?
Milyen cég az aminek nem érdeke hogy megtartsa az ügyfeleit? Csak mert itt par honap alatt tobb ezer ember intett vegleg bucsut a Telekomnak.
#18 Azt csak szemléltető példaként írtam, nyilván az adott hely körülményeitől függnek a technikai paraméterek. Szerintem teljesen mindegy, hogy 10 vagy 30 a kínált sebesség, így is-úgy is lassú a mai viszonylatban.
Telekom is ugyanezt tudja optika és koax területen: nem függ a sebesség a távolságról. Szerencsétlen dolog, hogy adott településen még nem lett kiváltva a régi réz-hálózat. De vegyük figyelembe, hogy a T-nek van a legnagyobb hálózata, így nekik a legnehezebb, legtöbb idő, legtöbb pénz, a régi hálózatok korszerűsítése. Óriási előnyben van az a szolgáltató, aki újként jelenik meg és kapásból optikát fog behúzni, azzal nem lehet versenyezni 30 éves rézkábelekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!