Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért vezeti félre az ügyfelei...

Miért vezeti félre az ügyfeleit a Telekom?

Figyelt kérdés
Sok helyen még 30 megabites internetet kínál, ami önmagában még nem olyan nagy probléma. A gond csak az, hogy ugyan leírja, a kínált sávszélesség 30mbit (ami a gyakorlatban 3mbps letöltési sebesség), a garantált letöltés pedig kb 1mbps, viszont soha a büdös életben nem is volt ennél nagyobb a letöltés, a maximum mindig 1.2 volt. Több helyen is tapasztaltam, ADSL és koax kábel vonalon is ugyanaz az eredmény. Szerintem ez átverés, mivel elhitetik az előfizetővel, hogy akár 3 megával is fog tudni letölteni, ugyanakkor bevédik magukat a garantált minimum 1 megával.
2018. dec. 23. 19:33
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak meg kell tanulni értelmezni. Ha annyi a garantált amennyit mondtak, nem történik átverés. A csomagok neve köztudott, hogy az elérhető ELVI maximumot jelenti, és nem azt hogy te ennyivel fogsz tölteni bárhol és bármikor. Ha nem tudtad, akkor megtanulod. De úgy gondolom, hogy egy értelmes ember megérti hogy mit jelent a "garantált" szó, amit a szolgáltató fel is tüntet a csomagkínálata leírásában.
2018. dec. 23. 19:36
 2/19 A kérdező kommentje:
Én tudok értelmezni, nem szorulok a kioktatásodra. Ha egyszer valami egy konkrét teljesítményre képes és korrektül akarjuk tájékoztatni a leendő előfizetőt, akkor az elvi teljesítményét nem triplázzuk meg pusztán marketing célokból. Ilyen egyszerű.
2018. dec. 23. 19:43
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Honnan tudod hogy a szolgáltatási területen tényleg soha nem éri el a 30 megát? Te lemérted, az 1 teszt, esetleg megkérdezel 1-2 szomszédot vagy ismerőst ha ott lakik. Ha van még 500 másik előfizető ott, lehet abból van akiknek simán megy, főleg ha közelebb vannak a központhoz.

Te csak vaktában háborogsz a saját egyetlen tapasztalatodra alapozva, és általánosítod a teljes szolgáltatót.

2018. dec. 23. 19:45
 4/19 anonim ***** válasza:

Elso, oké, lehet ertelmezni, de akkor is a Telekom a pofatlansag netovábbja.

Foleg hogy a garantalt sebeseg jóval kevesebb a meghirdetett csomagnal. Miert is nem garantalnak a 30-bol 20-at, vagy min 15-őt.

Erdekes modon mas szolgaltatok jobban tudjak teljesiteni a szerzodesuket.

2018. dec. 23. 19:53
 5/19 anonim ***** válasza:
Ja, es mas lehetoseg híján 8 evet szenvedtem veluk, tudom mennyire pofatlanok, főleg ha videki vagy.
2018. dec. 23. 19:56
 6/19 A kérdező kommentje:
#2 Ahogy írtam, több helyen és szolgáltatási körülmények között is leteszteltem ezt a csomagot, ugyanazzal az eredménnyel. Meg kellene tanulni olvasni.
2018. dec. 23. 19:56
 7/19 A kérdező kommentje:
UI: 1-es, jobb ha elhiszed nekem, sosem létezett ez a sávszélesség ezen a csomagon, bizony bizony be van konfigurálva az a fix 10mbitps per host ^^
2018. dec. 23. 20:01
 8/19 anonim ***** válasza:

Az a gond, hogy az ADSL egy ősi, analóg rendszereken alapuló technológia. Mivel erős a versenyhelyzet, a szolgáltató kénytelen a kínált sebességet az egekbe emelni (még úgy is, ha ezt nem mindig képes biztosítani).

Ahhoz, hogy a kínált sebességet ki tudják szolgálni, fejleszteni (például FTTH), jelentősen túl kellene méretezni a hálózatot - viszont erre nem mindig lenne szükség (például egy főleg idősekből álló faluban, ahol napközben az átviteli sebesség pár Mbps/fő, de hétvégén, amikor hazamennek a gyerekek/unokák, felmegy ennek 10-100-szorosára is), így gazdaságilag nem lenne rentábilis (és ezek a vállalatok profitorientáltak, fejlesztésre akkor hajlandóak, ha más forrásokból - állami támogatások, kockázati tőke, nagyvállalatok befektetései - jut nekik; az előfizetők díjai általában a fenntartásra elegendő).

2018. dec. 23. 20:14
 9/19 anonim ***** válasza:

Hát nálunk például igy bukott hatalmasat végre a Telekom. Ők nem voltak hajlandóak fejleszteni, viszont az Upc igen, igy kb mindenki szolgaltatot valtott.

Volt igeny normalis netre, mert rengeteg fiatal van a környéken, szerencsere volt mas aki mert befektetni.

2018. dec. 23. 21:02
 10/19 anonim ***** válasza:
Erre mifelénk simán megvan a 30 Mbit/s. És inkább több, mint kevesebb. Tata. A szolgáltatónk a Telekom mostohalánya, a Kalásznet. És mindezt Vidanet hálózatán szolgáltatja.
2018. dec. 23. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!