RJ45 nem ismeri fel a router, se a TV, mi lehet a baj?
Sziasztok!
Vásároltam egy Rj45 ethernet kábelt, próbáltam hozzákötni a routerhez, de az nem ismerte fel, ahogy a TV sem, viszont ha a laptop igen, ez miért van?
Még egyszer írd le kérlek.
Routerbe beledugtad az RJ45 kábelt, de melyik portba?
A modemet a router WAN portjához kell csatlakoztatni, majd a router többi portjára /1-2-3-4/ a többi eszközt kötni szintén RJ45 kábellel.
1. válaszoló:
A WAN portba dugtam bele, de a router beállítós weboldalon azt írta, hogy WAN port is unplugged"
2. válaszoló: hol tudom ezt megnézni?
Az RJ45 nem kábel, hanem csatlakozó:
* [link]
A kábel az a csavart érpár (twisted pair), függően attól hogy árnyékolatlan (Unshielded), árnyékolt (Shielded) vagy fóliával árnyékolt (Foiled) - utóbbi esetben akár érpáranként, akár a kábel teljes egészében - nevezik UTP-nek, FTP-nek vagy STP-nek:
* [link]
Attól függően, hogy mennyire csavarják össze az érpárakat vannak kategóriák CAT3-tól CAT8-ig:
* [link]
ez az átvihető sávszélességre van hatással.
Utóbbiakat a kábel oldalán jelölik:
* [link]
A kábel és a csatlakozó együttesét szokták Ethernet-kábelnek hívni.
Ha egymás mellé rakod a csatlakozókat, akkor a beléjük krimpelt erek színei alapján eldönthetőek hogy egyenes (straight, patch):
* [link]
vagy keresztkötésű (crossover):
* [link]
kábelről van szó. Régebben az előbbit a számítógép és a switch/router összekötésére használták, utóbbit meg két egyforma eszköz (számítógép-számítógép, switch-switch, router-router) csatlakoztatására - viszont ennek az automatikus kábelsorrend felismerés (Auto MDI/MIDX) bevezetésével okafogyottá vált.
Routerből (típusát nem tudom fejből) van a szobámba vezetve egy ethernet kábel, erre próbáltam rákötni egy
TP-LINK WR841 típusú router-t, de a beállítós weboldalon azt írta, hogy WAN port is unplugged, pedig az ethernet kábelt a megfelelő helyre dugtam. Most vettem egy toldót(?), amivel a már meglévő ethernet kábelhez tudok kötni egy másikat ( [link] hogy így elérjen a TV-hez, viszont az sem érzékeli, egyedül a laptop az, ami probléma nélkül működik vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!