Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Üdv! Vettem egy TL-WA5210G...

Lajkó01 kérdése:

Üdv! Vettem egy TL-WA5210G típusú TP-LINK-et. Vagyis egy wifi vevő antennát. Már hetek óta küzdök a beállításával, sikertelenül. A beállításait ismeri valaki?

Figyelt kérdés

Számtalan videót megnéztem már az installálásáról a youtube-on is. Mindenhol más és mások a beállítások. Nem jön vele semmi. Van egy wifi router kb 60 méterre tőlem. A jelét elkapja, de nem csatlakozik hozzá. Mi lehet a beállítása? Csak egy kis netet szeretnék átvinni a műhelybe. Köszi. Ha lesz válasz egyáltalán rá.

[link]

2016. nov. 28. 20:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Na ja, aki fizeti csekket a netért és wifije is van, az jelszót is tesz rá, nem lehet lopni.
2016. nov. 28. 22:31
 2/10 anonim ***** válasza:

Nekem a vezetékes netet osztja meg a wifirouter, így az egész házban használható. De jelszóval le van védve.

Ugyanakkor a Tálca jobb alsó sarkában ha megnyitom a kapcsolatokat, még hármat látok, de egyikre sem tud csatlakozni, mind jelszóval védett.

2016. nov. 28. 22:35
 3/10 A kérdező kommentje:

A jelszót tudom. Nem feltörni akarom valaki wifi-jét. Akkor azt kérdeztem volna,hogy miként tudom feltörni.

Nálam a tálcán a jobb alsó sarokban,csak a kis monitor alakú ikon van,benne egy sárga felkiáltójel. Ha rákattintok,akkor sem jelez elérhető kapcsolatokat a felugró kis ablak.

2016. nov. 29. 05:34
 4/10 A kérdező kommentje:
Gondoltam,hogy nem lesz tolongás. Hát úgy tűnik ehhez senki se ért. Tehát ezekszerint van még olyan wifi-s eszköz a világon,ami másnak is feladja a leckét.
2016. nov. 29. 18:01
 5/10 anonim ***** válasza:

1. Az AP IP-címe (beállítható a Network -> LAN menüpontban, az IP-address mezőben) legyen a router IP-címtartományán belül, de ne ütközzön se a router IP-címtartományával, se a router DHCP-tartományával.

Tehát ha:

* a router IP-címe: 192.168.0.1

* a router DHCP-tartománya: 192.168.1.100 - 192.168.1.199

akkor az AP IP-címe legyen 192.168.1.2

2. A DHCP szerver legyen kikapcsolva (azt úgyis a router végzi): DHCP -> DHCP-settings menüpont, DHCP Server: Disable

3. Az AP AP-ként működjön (Operation Mode: AP), de kliens módban (Wireless -> Wireless Mode: Client) az SSID-nél meg kell adni a router által szórt állomásnevet.

A jelszót a Wireless -> Security settings menüpontban állíthatod be.

Az AP és a router között minél jobb optikai rálátásnak kell lennie: nem lehet közöttük tereptárgy - fa, fal, épület, Télapó rénszarvasokkal, stb... - az csak jelerősség-csökkenést, jelminőség-romlást okoz.

2016. nov. 29. 18:18
 6/10 anonim ***** válasza:
Utolsó: ez nem egészen így van, az új elosztó (IPTV és telefon is rajta van), amelyet a Telekomos szerelő hozott olyan erős, hogy a betongerendás födémen át a két tetőtéri szobában is erős a wifijel. Egyáltalán nem látja a fenti eszköz a lentit.
2016. nov. 30. 11:28
 7/10 anonim ***** válasza:

~10 évnyi mikrohullámú távközlésben eltöltött munkatapasztalatból mondom: kültéren, nagyobb távolságban, egy, a két állomás között a Fresnel-zónába belógó tereptárgy eléggé káros hatással lehet a kapcsolat minőségére - csökkentheti a jelerősséget, rontja a jelminőséget, kapcsolati instabilitást, lassúságot eredményez. Egy balta (a fa kivágására), pár méter cső (antenna-árbóc magasításként) csodákat szokott tenni. ;)

A Te routerednek a vékony falazat pár decibelnyi csillapítását kell leküzdenie, nem a 60 m-ből adódó ~80 dB-es szabadteres veszteséget + az esetleges tereptárgyakból adódó csillapítást, reflexiót és esetleges szóródást.

2016. nov. 30. 17:38
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Valami más gond van itt,mert a leírtakat precízen követve sem történt változás. Ahogy írtam is: az elérhető környékbeli wifi jeleket elkapja az antenna,ami egyébként a tetőre van kirakva egy hosszú vas csőre,de jelet abszolut nem produkál. Azt hiszem feladom. Több heti küzdelemmel nem ér ennyit. Sajnos.
2016. dec. 1. 05:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha zárt völgyben laksz, akkor sajnos ennyi. A kábeles net így is működik, tv-hez műholdvevő kell.
2016. dec. 3. 12:34
 10/10 P.O.C. ***** válasza:

Egy Access Pointot nem olyan könnyű beállítani. Ismerni kéne annak a routernek a típusát is, amiről venni akarod a netet. Ha ha az nem ismert, legalább azt milyen IP címe van, és a DHCP -je milyen tartományban dolgozik. Ellenkező esetben máris ott az IP cím ütközés lehetősége.

Ezen kívül a DHCP se mindig működik AP -n keresztül. Így meg kell adni fix -en a hálókari beállításainál, amihez csatlakoztatod az AP -t.

2016. dec. 3. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!