Üdv! Vettem egy TL-WA5210G típusú TP-LINK-et. Vagyis egy wifi vevő antennát. Már hetek óta küzdök a beállításával, sikertelenül. A beállításait ismeri valaki?
Számtalan videót megnéztem már az installálásáról a youtube-on is. Mindenhol más és mások a beállítások. Nem jön vele semmi. Van egy wifi router kb 60 méterre tőlem. A jelét elkapja, de nem csatlakozik hozzá. Mi lehet a beállítása? Csak egy kis netet szeretnék átvinni a műhelybe. Köszi. Ha lesz válasz egyáltalán rá.
Nekem a vezetékes netet osztja meg a wifirouter, így az egész házban használható. De jelszóval le van védve.
Ugyanakkor a Tálca jobb alsó sarkában ha megnyitom a kapcsolatokat, még hármat látok, de egyikre sem tud csatlakozni, mind jelszóval védett.
A jelszót tudom. Nem feltörni akarom valaki wifi-jét. Akkor azt kérdeztem volna,hogy miként tudom feltörni.
Nálam a tálcán a jobb alsó sarokban,csak a kis monitor alakú ikon van,benne egy sárga felkiáltójel. Ha rákattintok,akkor sem jelez elérhető kapcsolatokat a felugró kis ablak.
1. Az AP IP-címe (beállítható a Network -> LAN menüpontban, az IP-address mezőben) legyen a router IP-címtartományán belül, de ne ütközzön se a router IP-címtartományával, se a router DHCP-tartományával.
Tehát ha:
* a router IP-címe: 192.168.0.1
* a router DHCP-tartománya: 192.168.1.100 - 192.168.1.199
akkor az AP IP-címe legyen 192.168.1.2
2. A DHCP szerver legyen kikapcsolva (azt úgyis a router végzi): DHCP -> DHCP-settings menüpont, DHCP Server: Disable
3. Az AP AP-ként működjön (Operation Mode: AP), de kliens módban (Wireless -> Wireless Mode: Client) az SSID-nél meg kell adni a router által szórt állomásnevet.
A jelszót a Wireless -> Security settings menüpontban állíthatod be.
Az AP és a router között minél jobb optikai rálátásnak kell lennie: nem lehet közöttük tereptárgy - fa, fal, épület, Télapó rénszarvasokkal, stb... - az csak jelerősség-csökkenést, jelminőség-romlást okoz.
~10 évnyi mikrohullámú távközlésben eltöltött munkatapasztalatból mondom: kültéren, nagyobb távolságban, egy, a két állomás között a Fresnel-zónába belógó tereptárgy eléggé káros hatással lehet a kapcsolat minőségére - csökkentheti a jelerősséget, rontja a jelminőséget, kapcsolati instabilitást, lassúságot eredményez. Egy balta (a fa kivágására), pár méter cső (antenna-árbóc magasításként) csodákat szokott tenni. ;)
A Te routerednek a vékony falazat pár decibelnyi csillapítását kell leküzdenie, nem a 60 m-ből adódó ~80 dB-es szabadteres veszteséget + az esetleges tereptárgyakból adódó csillapítást, reflexiót és esetleges szóródást.
Egy Access Pointot nem olyan könnyű beállítani. Ismerni kéne annak a routernek a típusát is, amiről venni akarod a netet. Ha ha az nem ismert, legalább azt milyen IP címe van, és a DHCP -je milyen tartományban dolgozik. Ellenkező esetben máris ott az IP cím ütközés lehetősége.
Ezen kívül a DHCP se mindig működik AP -n keresztül. Így meg kell adni fix -en a hálókari beállításainál, amihez csatlakoztatod az AP -t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!