A Facebook blokkol engem, amíg nem töltök fel arcképet magamról. Mi ez?
Adathalászat felsőfokon.
Van egy oldalam, és hogy azt létrehozhassam, kellett személyes profil, de azzal nem csinálok semmit. Még profilképem sincs.
Egy hét után egyszercsak nem engedett be a FB, követel tőlem egy képet, mondván, "hogy tényleg én próbálok-e belépni". És hogy utána törlik... Persze.
Elvileg nincs mivel összehasonlítaniuk az arcomat, mert eleve nem raktam fel semmit. Persze meggyőződésem, hogy a FB már akkor is mindent tudott rólam, amikor még profilom sem volt (ld lehetséges ismerősök megajánlása...)
Járt így valaki?
Hogy lehet ezt kikerülni?
Hogyan tudom megszüntetni a profilomat, oldalamat, és hogyan tudom elérni, hogy a FB minden velem kapcsolatos adatot töröljön? (Nem tudok bejelentkezni ugye, hogy töröljem magam). Hová lehet fordulni?
Mi az, hogy adathalászat? Csak dobálózol vélt sérelmekkel. Le van fektetve és jogosan megindokolva hogy mely adatodat miért kezelik és hogyan adtad meg őket (jellemzően önkéntesen, mert senki nem kényszerít a használatra). Biztonsági okokból jogos érdek alapján (ha már itt a GDPR-t is belengeted, mint valami visszatartó erőt, pedig jogos érdekből minden további nélkül kezelheti az adataidat, még alá is támasztja egy érdekmérlegelési teszttel a biztonsági kockázatok és kiszűrések biztosítása érdekében).
Nem kell összehasonlítaniuk semmit semmivel, feltehetően a bekért és megadott alapadatok alapján állítja fel a rendszer, hogy kihez tartozik a fiók, és a későbbi ellenőrzéseket ezzel vetheti össze. Az adataidat semmire nem használják fel ezen felül. Ha el akarod távolítani az addig tárolt adatokat, akkor előbb megfelelően hitelesíted magad hogy hozzáférést kapj, majd ezeket visszavonod a fiókod törlésével. Ha nem vagy hajlandó ezt megtenni, akkor minden marad a jelenlegi állapotában, mivel te magad akadályozod meg az eljárás lépéseit.
Most már személyi igazolványt (!) követel!
o.O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!