Hogy tudnék ipt változtatni? Körülbelül elmondom nektek 50 videót néztem, hogyan kell ipt változtatni. Sehogysem tudok. Mivel egy élettelen egésznap ddosol. Többi lent.
Erősen szolgáltatófüggő a dolog. Például UPC-nél évente egyszer osztanak ki új IP-t, és bármilyen trükköt is próbálsz, mindig ugyanazt fogod visszakapni. Ezért nem is használ semmit a router ki-behúzogatása, resetelése.
A következő tippért nem vállalok felelősséget, lehet az internetelérést vágod el vele: ha a szolgáltató MAC cím alapján azonosít, meg kell próbálni szoftveresen megbuherálni a MAC-et, majd újra beregisztrálni a modemet a szolgálatónál. Aztán vagy új címet kapsz, vagy a régit, vagy beszoptad és nincs több net.
Alapvetően minden szolgáltató dinamikus IP-t ad, és a fixet külön kell kérni. Az a nem mindegy hogy a dinamikus tartomány náluk mit jelent, ami akár az újraindítás és 1 év közé is eshet.
Az amúgy nem derült ki, hogy attól hogy "streamer" vagy, honnan tudják az IP-címedet. Az pedig hogy dosolnak csak egy dolog, elvileg a szolgáltató modemjében is van DOS elleni védelem (nézd meg a beállításait), másrészt a gépeden is ha van valamiféle védelem annak ki kellene iktatnia a próbálkozást. Nézd meg hogy szoftveresen mit tudsz tenni.
Elvileg ha a routert ki kapcsolod aztán 2-3 perc mulva vissza megváltozik.
Én telekomos vagyok.
A router beállításaiba ha belépsz ott megkerested a dos támadás védelmet, hogy be van-e kapcsolva?
Miért gondolod hogy épp valaki ddosal támad?
A szolgáltatóhoz telefonáltál már?
A routered pontos tipusa?
Ciscos?
A bejövő ipket a Wireshark-al nézd meg.
Ha szerencséd van akkor csak egy ipről jön a csomag amit könnyen le lehet tiltani.
Tutoriál.
Ha routered pontos nevét elküldöd akkor tudunk segíteni.
Nekem pld:
Cisco EPC3825
Szolgáltatóhoz jelentsd be, mivel ez bűncselekmény, ha tényleg ilyen támadás van, ők meg tudják nézni így van-e.
Amúgy tűzfal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!