Hogyan nyithatok portot ezen az új felületen? [TP-Link AC900 - újonnan telepített router]
Jelenleg képtelen vagyok a 2302-2305 közötti portok feloldására, pedig elvileg mindent helyesen csináltam. Bevallom nem értek hozzá! (átjátszó modem= UPC Ubee EVW3226)
"átjátszó modem= UPC Ubee EVW3226"
Tehát ha jól sejtem van egy modemmel egybeépített routered (routerként) erre csatlakozik a TP-Link a WAN portjával?
Az nem jó, dupla NAT-olás, akkor az adott porto(ka)t át kellene engedni a UPC eszközén is.
"a 2302-2305 közötti portok"
Miért használsz porttartományt ha a túlvégen egy portot használsz?
Így Bride módba kéne állítani a UPS eszközét, de az a modem sajnos olyat nem tud.
Így sajnos mind a két eszközön el kell végezni a portátirányítást. Nem elég csak a TP-Link -en. Persze még ezzel sem garantált a siker.
#2: Vagy a TP-Linket kellene "lebutítani" szimpla switch-é/vezetéknélküli AP-á (LAN oldali IP-cím a UPC eszközének tartományába állítva, DHCP kikapcsolva), és akkor nem a WAN, hanem a LAN portba dugva a kábellt, már csak a UPC eszközén kell porttovábbítást beállítani:
A hozzászólások alapján látom, nagy a baj.
"Miért használsz porttartományt ha a túlvégen egy portot használsz?" Erre a válaszom, hogy fogalmam sincs valahol láttam, de valószínű üresen kell hagyjam.
Az IP ütközés is lehet baj, mert az UPC és a TP-Link routernek is 192.168.0.1 az alap IP címe. A routerét meg kell változtatni pl.:192.168.1.1 -re (Network-->LAN).
Az UPC bridge módra állítva, illetve a TP-Link Network --> WAN --> Dynamic IP -re állítva már mennie kell. A webes felületnek.
Persze mielőtt a TP-Link -et átállítod húzd le WAN kábelt róla, és áramtalanítsd kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!