A Sorozatbarátra már nem érdemes regisztrálni?
"Hiába vannak annyi blokkolok stb, 100%-ig nem védhet mindig, és már fel is törték a routert, vírusos lett a gép."
Ezt már egy előzőleg általad nyitott "hisztitopikban" kiveséztük: ha összevissza kattingatsz a neten, az ellen - pláne UTÓLAG - nem véd meg semmilyen kártevőirtó/reklámblokkoló.
"Miért vagy olyan biztos benne hogy nem lesz ebből semmi?"
Leírtam. A videóban a műsorvezető is alátámasztja a mondandómat (lásd az Internetadóra való utalását).
"Remélem sose lesz olyan hogy youtube-ról ne tudja letölteni (vagy torrentről)."
Ami elérhető az Interneten, az szükségszerűen le is menthető.
"rá se nyomtam semmire, csak a lejátszóra és be ugrót az ablak"
Tehát:
* nem volt reklámblokkolód
* vagy nem volt rendesen bekonfigurálva
ugyanis nekem - és több más sorstársamnak - nem ugrálnak fel kéretlen ablakok.
Kaptam egy nem privát jellegű privát üzenetet:
"Az üzenet témája: Adattárolók
Az üzenet szövege: Ehhez hozzá tudsz szólni?"
Mármint mihez? Mi a kérdés?
Ja megint egy "már volt erről szó"-hisztitopik ("sok tárhely megszűnt, stb..."):
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorak..
Nem az volt a kérdés.
Szerintem és a videós szerint is CD DVD a legbiztonságosabb adattárolók, nem a HDD, Pendrive, SD, SSD.
Az optikai lemezek használatában ugyanúgy megvan a kockázat (anyagminőség, márka, tárolási körülmények) ami miatt simán használhatatlan lesz pár év múlva. Arról nem beszélve hogy elavult, kifutó technológia: ár/érték arányban már 10 éve sem volt versenyképes, plusz a jövőben nem lesznek eszközök amikkel lejátszhatóak. Az én gépemben sincs már optikai lemezmeghajtó, mert halott formátum. Mások sem sűrűn veszik, kihalóban van.
Ez olyan, mintha azt mondanád hogy mennyire jó a floppy lemez, hiszen műanyag tok védi az adatokat ami plusz biztonság. Csak ma már lófaszra sem használható mert a kapacitása nulla, és már senki nem használ floppy-t. Ahogy magnó/VHS kazettát sem. Ahogy lassan DVD-t sem. Ezek pedig felülírják az elvet: hiába biztonságos, ha használhatatlan. (ja, és nekem ne mondja senki hogy 2 merevlemez RAID-ben nem biztonságos, plusz minden kritikus adat felhőben tárolva más gépén, ahol garantált a biztonsági mentés és automatikus helyreállítás - nyilván nem a szerzői jogvédett filmeket kell itt tárolni).
Akkor CD-t DVD-t BLU-RAY lemezeket el kell felejteni mint a magnó kazettát VHS kazettát?
Bakelit lemezt is el kell felejteni?
Pedig visszatért a divatba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!