Mi lehet a gond a netemmel?
Figyelt kérdés
Mai nap folyamán kb. délben elment az internet és azóta is hibás. A modemen minden helyesen világít így gyanakszom hogy nem szolgáltatói hiba. A router jelzi hogy nincs net. Ha resetelem akkor kb 2 percig van internet elérés es aztán megint nincs. Valamint folyamatosan váltakozik - 15 percig nincs net, 2 percig van - és ez megy már fél napja. Mi lehet a gond és hogyan lehetne orvosolni? Köszönöm a válaszokat.2018. máj. 16. 22:04
1/4 anonim válasza:
Akkor először is, van lehetőséged másik eszközzel tesztelni a hálózatot? Tudsz bekötni másik modem/routert a mostani helyett, vagy csak a szolgáltatótól kapott modem/router játszik? Ha az utóbbi eset áll fenn, ki kell hívnod a szolgáltatódtól a szakikat akik leellenőrzik neked, hogy a router/modem tényleg hibátlan-e. Ha az előbbi eset áll fenn, azaz más modem/routert is be tudsz kötni a hibás helyére akkor először teszteld le egy másik eszközzel, hogy azzal működik-e. Ha működik akkor legalább biztosra tudod mondani az ügyfélszolgálatnak, hogy a modem/routerük hibás.
2/4 A kérdező kommentje:
Nincs másik modemem, se routerem. A modem a szólgáltatótól van, a routert magam vettem. Arra is gyanakodtam hogy a router a hibás, de viszont ha csak simán összekötöm a modemet a laptoppal, akkor sincs net- azt írja:nem azonosított hálózat.
2018. máj. 17. 08:45
4/4 anonim válasza:
Manapság olyan modem-eket osztogatnak, amik router-ek is egyben. Ezt onnan tudod, hogy a szolgáltatótól kapott eszközön nem csak egy, hanem több LAN port van, illetve wifi-képes is. Ezért írtam úgy, hogy modem/router. Igen, egyébként akkor tényleg fel kéne hívni a szolgáltatót, ők tudnak több mindent tenni a probléma azonosításában és javításában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!