Miért nem észleli a számítógép a wifit?
Figyelt kérdés
Két szintes kertes házban lakunk, a router a földszinten van, míg a szobám az emeleten. A barátom számítógépe (ami ugye a szobámban van) valamiért nem érzékeli a wifinket. De csak nála van probléma, mert az én telefonom és laptopom is veszi a wifit, csak a gépe nem. Természetesen van hozzá wifi vevő adaptere. Néha látja a wifit és rá is tud kapcsolódni, havonta kb 2-3 ilyen nap van, a többi nap egyáltalán nem is látja. Nem hinném, hogy olyan nagy lenne a távolság a két emelet között, meg nem értem ezt az 1x működik 1x nem helyzetet sem. T-homtól kapott viszonylag újfajta routerunk van, múltkor vettünk új wifi vevőt a géphez, de azzal is ugyanez volt a helyzet. Mi lehet a probléma? A router vagy a gépével van baj? A gépe egyébként egy elég jó gamer gép ami több mint 300ezerből lett összeállítva. Gondoltunk frissítés problémára is, de elvileg minden le van frissítve a gépen.2018. máj. 9. 13:59
1/2 anonim válasza:
Gondolom a számítógépháza leárnyékolja a jelet. Vegyen egy jobb USB-s wifi adaptert vagy egy wifi-s kártyát, amihez van egy jó nagy antenna is (akár némi kábellel odébbhúzva az antenna). Mondjuk én egy gamer géphez már vagy vennék egy komoly MIMO-s 802.11ac kompatibilis wifi access pointot a router mellé, vagy felhúznék oda egy CAT5e/CAT6-os hálózati kábelt.
2/2 anonim válasza:
Egyértelműen a Wifi interfésszel lesz a gond a barátod gépében. Olyan probléma nincs, hogy a router csak az egyik gépet nem látja illetve azt is csak néha, és tök mindegy melyik wifi van bedugva mert az újjal is ugyanaz a baj.
Akár olyan alapvető hiba is lehet, hogy ha USB-s wifi kártya van benne, akkor az nem érintkezik. Én vennék hozzá egy belső wifi-s kártyát, mondjuk nem valami hitvány belépőszintűt, GIGABYTE GC-WB867D-I ez nem vészes árú, és a gép mögül ki is lehet hozni az antennáját, így nem lesz árnyékolva a jel. Ha seggel a router fele van a gép akkor nem belépőszintű TP-LINK is tuti jó pl. a TP-Link Archer T9E AC1900-at. Drága... de tuti megbízhatóbb mint egy 2-3000Ft-os (márkafüggetlenül) USB-s vacak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!