Nem jön be a maximális internet sebesség mi a teendő? [Bővebben lent]
Modem: Huawei SmartAX MT800u-T
Routher: SMC 7004VBR
Na szóval 15Mbites a sávszélességem, ami ugyebár 1,8-1,9MB/s között van valahol ha minden igaz. De csak 1,2MB/s a maximális sebességem, mind a 2 gépemen, mert 1 van a nappaliba és 1 itt a szobámban. És az lenne a kérdésem hogy ez a modem & routher nem bírja az iramot, és újat kellene vennem?
Ha igen akkor úgy is meglehetne-e oldani hogy csak 1 routhert veszek és nem kell a modem?
Például: Linksys BEFSR41 vagy Linksys AG241
Bár nem tudom hogy ezek bírnák-e... =/
Segítsetek =)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nézd meg mennyi a szolgáltatód garantált sáv szélessége!
Egyáltalán ez Adsl vagy kábel vagy mi ez mert az sem mindegy!
Kis esállyel pedig rossz az Utp kábeled, de nem nagy eséllyel (de még mindíg negyobb mint a modem v a router hibája).
Esetleg nézd meg hogy adsl-2-es-e a modemed.
:O
utp kábel hibája ilyesmit nem okoz, ugyanúgy botorság azt hinni, hogy ez azért van, mert el van osztva, ez nem víznyomás.
abban van csak igaza az előttem szólóknak, hogy ez nem valószínű, hogy hardwarehiba, inkább csak a szolgáltatód nem tudja hozni a tempót.
nekem is 15Mbit/s a netsebességem szerződés szerint. upc-s az első pár hónapban az 1 Mb/s-ot is alig érte el, mostanában 1.4 Mb/s szokott lenni a max. nagyon ritkán, késő éjszaka láttam csak elérni 1.875 Mb/s-os álomhatárt, de egyáltalán nem jellemző. routerem egyébként nincs.
Hát gondolom ADSL t-onlines vagyok, telón át jön a net.
Am már megvan a net 4 hónapja és még hajnalban is csak 1.2MB/s-et mér, de azt fixen megse moccan
Nem tudom mire gondoltál ezeket tudom mondani:
- LAN sebesség: 10 Mbit (IEEE 802.3), 100 Mbit (IEEE 802.3u)
- 4x LAN port
- DHCP szerver
- Firewall
- csatlakozók: Ethernet RJ45 (10/100 Mbit)
egyikse az amire én gondltam, de megnéztem és nem az lesz a hiba.
esetleg ha a beállításoknál találsz olyat, hogy tudod állítani a sebességét, akkro azt állitsab 100MB/s-re. (bár én még ilyet nem láttam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!