Hogyan tudom eltavolitani a chromesearch. Win nevu virust a gepemrol?
Nem vírus.
Féreg.
Kezdd a google beépülőknél és folytasd az adwcleaner futtatásával.
Itt szépen leírják a(z általában ilyen esetekben elvégzendő) teendőket:
1. Eltávolítani a felesleges alkalmazásokat.
2. Lefuttatni több kártevőkereső alkalmazást (ezek beváltak):
* Zemana AntiMalware: [link]
* Malwarebytes AntiMalware: [link]
* HitmanPro: [link]
3. A böngészőt gyári alapbeállításokra állítani.
Én még le szoktam futtatni más, rendszerinduláskor lefutó antivírus-termékeket is - több szem többet lát/biztos ami biztos alapon:
főként a Bitdefendert, a DrWeb-et, a Kaspersky-t és az AVG-t használom - azok a nagyobb nevek.
Némi kiegészítés az előzőekhez:
1. Érdemes a fent említett kártevőirtó-programokat csökkentett mód hálózattal módban futtatni:
* [link]
A kártevőirtó-programok listáját kiegészíteném még a Spyhunterrel:
2. Érdemes átellenőrizni a böngészőt indító parancsikont, nincs-e a programot indító parancs végére beszúrva valami webcím - ha van, ki kell törölni.
3. Meg kell nézni a c:/Windows/System32/Drivers/etc/hosts állományt, nem szerepelnek-e benne gyanús bejegyzések.
4. Érdemes megnézni a hálózati beállításokat, nincs-e beállítva nem megfelelő DNS-szerver.
5. Érdemes átnézni a rendszerinduláskor elinduló programok listáját (Start menü/Futtatásba: msconfig; de a CCleaner - [link] - segédprogramban is van ilyen lehetőség) és kitörölni a nem megfelelő bejegyzéseket.
Bővebben: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!