Fájl átküldése egyik gépről a másikra ilyen módon? Hogyan lehetséges?
Tehát olyan módon gondolom, hogy pl. van otthon egy gépem, és van egy laptopom, az utóbbit viszem magammal mindenhova. A laptopon dolgozom valamit, és majd az otthoni gépről akarom folytatni, és a fájl átküldését gyorsan le akarom tudni, akkor is, ha nem vagyok otthon és az otthoni gép nincs bekapcsolva.
Legegyszerűbb emailben elküldeni magamnak a fájlt. Ennél még egyszerűbb módszerre gondolok,olyasmire, hogy laptopon beteszem a fájlt egy bizonyos megosztási mappába, és ha bekapcsolom a PC-t, ez a fájl automatikusan megjelenik a PC egy bizonyos mappájában, akár be van kapcsolva a laptop, akár nem. (Ha mindkét gép be van kapcsolva, úgy nyilván könnyen megoldható, de most arra gondolok, hogy egyszerre csak egyik van bekapcsolva.)
Hallottam valami felhőről, az pont erre is jó? Vagy milyen (ingyenes) programok, lehetőségek vannak erre?
Erre szolgál a Google Drive. Meg a másik kismillió hasonló tárhely.
Ha nincs kötött formátum, akkor google docs, ebben többen is szerkeszthetnek egyszerre, és azonnal látja a másik gép a módosításokat.
"..és ha bekapcsolom a PC-t, ez a fájl automatikusan megjelenik a PC egy bizonyos mappájában, akár be van kapcsolva a laptop, akár nem."
Te olyan h/ülye vagy b/azmeg, mégis hogy jelenne meg ha nem volt bekapcsolva a PC míg a laptop-t használtad, vagy kikapcsolod a laptopot majd a PC-t be, honnan vegye át a mappát ha ki van kapcsolva a laptop.
Mint fentebb említették google/mega/M$ stb sync mindkét gépen, csak így oldható meg.
"mégis hogy jelenne meg ha nem volt bekapcsolva a PC míg a laptop-t használtad"
Mondjuk úgy, hogy a laptop feltölti valahova, ahonnan a PC automatikusan letölti, amikor bekapcsolom. Ha nem volt világos teljesen, ilyenre gondolok. A google docs-hoz meg kell nyitni a böngészőt ahhoz is, hogy feltöltsek oda és ahhoz is, hogy letöltsek, ha jól sejtem.
Egyébként nem laptop-t, hanem laptopot. "Ha" elé vessző. Ha már ott tartunk, ki mennyire hülye.
"Meg a másik kismillió hasonló tárhely"
És mi a nevük ezeknek a tárhelyeknek? Konkrét linkeket tudnátok adni? A google drive-ben hol van ez a lehetőség?
OneDrive az egyik legjobb felhő sync progi.
Szerintem ennyi válasz bőven elég, csak a kulcsszavakat kell használnod. "OneDrive" "Sync" "OneDrive Sync".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!