Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Fájl átküldése egyik gépről a...

Fájl átküldése egyik gépről a másikra ilyen módon? Hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés

Tehát olyan módon gondolom, hogy pl. van otthon egy gépem, és van egy laptopom, az utóbbit viszem magammal mindenhova. A laptopon dolgozom valamit, és majd az otthoni gépről akarom folytatni, és a fájl átküldését gyorsan le akarom tudni, akkor is, ha nem vagyok otthon és az otthoni gép nincs bekapcsolva.

Legegyszerűbb emailben elküldeni magamnak a fájlt. Ennél még egyszerűbb módszerre gondolok,olyasmire, hogy laptopon beteszem a fájlt egy bizonyos megosztási mappába, és ha bekapcsolom a PC-t, ez a fájl automatikusan megjelenik a PC egy bizonyos mappájában, akár be van kapcsolva a laptop, akár nem. (Ha mindkét gép be van kapcsolva, úgy nyilván könnyen megoldható, de most arra gondolok, hogy egyszerre csak egyik van bekapcsolva.)

Hallottam valami felhőről, az pont erre is jó? Vagy milyen (ingyenes) programok, lehetőségek vannak erre?

2017. okt. 7. 11:46
1 2
 1/11 Dongaben ***** válasza:
A legegyszerűbb pendrive-ra menteni szerintem...
2017. okt. 7. 11:53
 2/11 A kérdező kommentje:
1. Köszi az ötletet, de á, én lusta vagyok. Egyik gépből a másikba dugdosni a pen-t... Biztos van egyszerűbb módszer is. Még a mailben elküldést is macerásnak érzem kicsit.
2017. okt. 7. 11:54
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Erre szolgál a Google Drive. Meg a másik kismillió hasonló tárhely.

Ha nincs kötött formátum, akkor google docs, ebben többen is szerkeszthetnek egyszerre, és azonnal látja a másik gép a módosításokat.

2017. okt. 7. 11:57
 4/11 anonim ***** válasza:

"..és ha bekapcsolom a PC-t, ez a fájl automatikusan megjelenik a PC egy bizonyos mappájában, akár be van kapcsolva a laptop, akár nem."

Te olyan h/ülye vagy b/azmeg, mégis hogy jelenne meg ha nem volt bekapcsolva a PC míg a laptop-t használtad, vagy kikapcsolod a laptopot majd a PC-t be, honnan vegye át a mappát ha ki van kapcsolva a laptop.

Mint fentebb említették google/mega/M$ stb sync mindkét gépen, csak így oldható meg.

2017. okt. 7. 12:06
 5/11 A kérdező kommentje:

"mégis hogy jelenne meg ha nem volt bekapcsolva a PC míg a laptop-t használtad"

Mondjuk úgy, hogy a laptop feltölti valahova, ahonnan a PC automatikusan letölti, amikor bekapcsolom. Ha nem volt világos teljesen, ilyenre gondolok. A google docs-hoz meg kell nyitni a böngészőt ahhoz is, hogy feltöltsek oda és ahhoz is, hogy letöltsek, ha jól sejtem.

Egyébként nem laptop-t, hanem laptopot. "Ha" elé vessző. Ha már ott tartunk, ki mennyire hülye.

2017. okt. 7. 12:19
 6/11 A kérdező kommentje:

"Meg a másik kismillió hasonló tárhely"

És mi a nevük ezeknek a tárhelyeknek? Konkrét linkeket tudnátok adni? A google drive-ben hol van ez a lehetőség?

2017. okt. 7. 12:22
 7/11 anonim ***** válasza:

OneDrive az egyik legjobb felhő sync progi.

Szerintem ennyi válasz bőven elég, csak a kulcsszavakat kell használnod. "OneDrive" "Sync" "OneDrive Sync".

2017. okt. 7. 13:05
 8/11 anonim ***** válasza:
Google Drive-nak van letölthető verziója, ez csinál egy mappát, amibe ha valamit beleraksz, azonnal feltölti. A Microsoft Onedrive is tud ilyet, úgyhogy választhatsz.
2017. okt. 7. 14:25
 9/11 A kérdező kommentje:
És ezek azt is tudják, hogy azonnal letöltik, ha egy másik gépen, amin szintén rajta van az alkalmazás, belépek? Mert számomra csak így lenne érdekes.
2017. okt. 7. 15:31
 10/11 anonim ***** válasza:
Igen, lehet velük szinkronizálni egy mappát pl, így ha a mappa tatalma változik, azt az egyes kliensek mind lekövetik.
2017. okt. 7. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!