3 routert szeretnék wifin összekötni úgy, hogy legyen net is, de valamiért nem működik. Mi lehet az oka? Részletek lenn!
Olyan problémám lenne, hogy 3 routert szeretnék wifin keresztül összekapcsolni. Pontosabban hogy a fő router jelét szórja tovább 2 másik router. Mind a 3 router tp-link-es, de más verziók. Mindegyik támogatja a WDS funkciót, be is állítottam mindent.
Van egy modemem , abból megy a kábel az 1. routerbe ( fő router, ip: 192.168.1.1), ennek az SSID-je mondjuk kiscica, pw-je kiskutya , wifi csatorna :4
A 2. router ( ip: 192.168.1.2) beállítottam rajta : DHCP - kikapcsolva , wifi csatorna - 4 ,SSID - kiscica , pw - kiskutya , WDS engedélyezve, és az 1. routerre csatlakozva.
A 3. router (ip: 192.168.1.3) beállítottam rajta : DHCP - kikapcsolva , wifi csatorna - 4 ,SSID - kiscica , pw - kiskutya , WDS engedélyezve, és az 2. routerre csatlakozva.
Ami miatt igazából kellene ez, az a 3. router által "lefedett" területen (legyen ennek a neve mondjuk "dolgozó szoba") lévő laptopok/telefonok internetre való csatlakozása.
A beállítások végeztével a dolgozó szobában a laptopon van internet , azonban mobillal nem tudok csatlakozni a wifire, ha jól selytem akkor nem kap valamiért ip-t, látni látom a wifit, csak csatlakozni nem tud (2. router és fő(1) routerre tud csatlakozni). valamint egy idő után a laptopnál a wifi csatlakozásnál megjelenik (a már nagyon utált ) kis sárga háromszög, miszerint nincs internet ... és meghal a 3. router. Az 1. routeren van internet mindig.
Mi lehet ennek az oka ? Valamit nem jól állítottam be esetleg ? Próbáltam a routereket felcserélni, egy 4. routert betenni az egyik helyére, de semmi nem akar beválni ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!