Hogyan tudok két routert összekötni?
Figyelt kérdés
Van két routerem és egy 20 méteres UTP kábellel összeakartam kötni hogy két külön szobában is legyen net.
Ezt meg is csináltam de valamiért a 2. számú router nem osztja meg a wifit. Nem tudom hogy most a routerrel van valami baj vagy a kábel hibásodott meg vagy talán rossz a szín sorrend. De amikor egymás mellett van a két router és egy 2 méteres utp kábellel kötöm össze őket akkor működik minden. Mi lehet a baj?
2017. aug. 6. 12:55
1/2 anonim válasza:
A TP-link oldalán képpel illusztrálva mutatják:
illetve itt:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__8..
a #2-es hozzászólásomban is leírtam már ezt.
2/2 anonim válasza:
Egyszerű. A routeren több csatlakozó is van. Ezek közül az egyik az amin keresztül fogadod a szolgáltatótól a jelet. Ez általában ki van emelve egy külön színnel is körben. A mellette levő teszem azt 4 csatlakozó (vagy több, routere válogatja) az internet helyi hálózaton történő szétosztására való. Ezek közül a csatlakozók közül kiválasztod azt amelyik számodra szimpatikus, bekötsz egy internet kábelt és bevezeted a másik router jelfogadó csatlakozójába ami ki van emelve külön mint ahogy azt írtam. Ez mindenféle manual elolvasása nélkül is gyerekjáték, nálunk is így van megoldva ugyanis a szolgáltatótól kapott routerünk eléggé sz*r, kellett egy aminek a helyi hálózatát megfelelően lehet irányítani, értem ez alatt például a sávszélesség korlátozást a laggolás elkerülése végett és még egyéb apróbb dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!