DNS kiszolgáló nem válaszol. Rájöttem mi az oka. Hogyan tovább?
Állíts be korlátot a le- és feltöltésre (100/50 Mbit-es netnél 80/40 Mbit legyen, vagyis 10000/500 Kbájt), valamint a kapcsolatok számát is csökkentsd (ha mondjuk 200 a jelenlegi érték, akkor legyen 100).
Valószínűleg a router nem bírja a terhelést. Megoldások :
1; új, erősebb router
2; kliensek forduljanak direktbe a DNS szerverhez, ne a routerhez. ( router DHCP részén kell beállítani a szolgáltató DNS szerverét, vagy pl a 8.8.8.8-as Google címet)
3; korlátozd a kliens kapcsolatainak számát. (Pl felére a mostaninak)
3-as ponttal érdemes kezdeni szerintem.
Szia.
A Többiek leirták a dolgokat, annyit tennék még hozzá, hogy nekem a router elég gyakran "lefagyott" olyan 2-3 naponta egyszer, de mióta frissitettem a firmwaréjét, azóta nem találkoztam lefagyással.
Tehát azt javaslom, hogy ha van a routeredhez újabb firmware akkor azt telepitsd rá a routerre. A Tp link honlapján nézz szét firmware ügyben (illetve a routerben nézd meg a mostani verziót)
Sok sikert.
üdv.
Torrent a sok kapcsolattal nagyon le tudja foglalni a router agyát. Valamennyit segíthet ha hűvösebb helyre pakolod a routert, de az igazi megoldás a torrent megfelelő beállítása.
Firmware frissítéssel meg légy körültekintő, mert elég egy kicsit elnézni valamit és vehetsz új routert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!