Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » DNS kiszolgáló nem válaszol....

DNS kiszolgáló nem válaszol. Rájöttem mi az oka. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
100 megás Digi netünk van. Imádom. Szakemberek kötötték be hozzánk. Hibátlanul működött a mai napig. A net routerre van kötve amire 3 laptop és 3 telefon csatlakozik. Semmi gond nem volt eddig a sebességgel se a kapcsolattal. Egy hete folyton elmegy a net öt percenként. A hibaelhárítás DNS kiszolgáló hibát jelez. A routert kikapcsolom és be de nem lesz jobb tőle. Aztán random visszajön a net. Utána jártam és arra sikerült rájönnöm, hogy a torrent kliens miatt van, mert nekem 0-24-ben be van kapcsolva seedelés miatt. Ahogy kikapcsoltam az utorrentet megszűnt a hiba, és zavartalanul működik minden. Bár egy alkalommal megint azt írta hogy nincs net, de aztán magától helyreállt. Szerintem ez most nem számít, de leírtam hátha fontos. Segítségeteket kérném. Szeretném ha a torrent kliest is futtatni. Mit kell beállítanom, hogy minden tudjon menni zavartalanul?
2017. aug. 17. 21:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha csak a DNS kiszolgáló lenne a baj, akkor állítsd át az alapértelmezett DNS kiszolgálót a Google szerverére. (googlen van leírás hozzá)
2017. aug. 18. 00:04
 2/8 CspCsj ***** válasza:

Állíts be korlátot a le- és feltöltésre (100/50 Mbit-es netnél 80/40 Mbit legyen, vagyis 10000/500 Kbájt), valamint a kapcsolatok számát is csökkentsd (ha mondjuk 200 a jelenlegi érték, akkor legyen 100).

[link]

2017. aug. 18. 00:18
 3/8 Derwer ***** válasza:

Valószínűleg a router nem bírja a terhelést. Megoldások :

1; új, erősebb router

2; kliensek forduljanak direktbe a DNS szerverhez, ne a routerhez. ( router DHCP részén kell beállítani a szolgáltató DNS szerverét, vagy pl a 8.8.8.8-as Google címet)

3; korlátozd a kliens kapcsolatainak számát. (Pl felére a mostaninak)

3-as ponttal érdemes kezdeni szerintem.

2017. aug. 18. 00:22
 4/8 A kérdező kommentje:
Kipróbálom őket. Köszi szépen a segítséget! :)
2017. aug. 18. 00:22
 5/8 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem odaírni hogy a router 150/Mbs-es szóval a sebességnek megfelel. De az simán közrejátszik hogy már régi. (TP-link)
2017. aug. 18. 00:23
 6/8 coopper ***** válasza:

Szia.

A Többiek leirták a dolgokat, annyit tennék még hozzá, hogy nekem a router elég gyakran "lefagyott" olyan 2-3 naponta egyszer, de mióta frissitettem a firmwaréjét, azóta nem találkoztam lefagyással.

Tehát azt javaslom, hogy ha van a routeredhez újabb firmware akkor azt telepitsd rá a routerre. A Tp link honlapján nézz szét firmware ügyben (illetve a routerben nézd meg a mostani verziót)

Sok sikert.

üdv.

2017. aug. 18. 07:29
 7/8 Derwer ***** válasza:
A 150 mbps WiFi router az gagyi. Annak a felét tudja WIFIn és hogy amúgy mennyit tud NATolni az tök más kérdés.
2017. aug. 18. 08:11
 8/8 pinkpancser ***** válasza:

Torrent a sok kapcsolattal nagyon le tudja foglalni a router agyát. Valamennyit segíthet ha hűvösebb helyre pakolod a routert, de az igazi megoldás a torrent megfelelő beállítása.

Firmware frissítéssel meg légy körültekintő, mert elég egy kicsit elnézni valamit és vehetsz új routert :)

2017. aug. 18. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!