DNS-kiszolgáló nem található? Többi lent.
Tegnap délután olyan fél egy magasságában minden átmenet nélkül felmondta a szolgálatot az internet.
A szokásos menetnek megfelelően újraindítottam a routert és a laptopot is, ettől általában észhez tér (inviteles IPTV csomag, nem a legolcsóbb).
Azonban most nem javult meg, semmit sem visz el. Megnéztem, és sem a másik PC, sem a telefonok nem tudnak mit kezdeni ezzel, hiába van kapcsolat, egyszerűen nem tölt be semmit.
A laptop és a PC hibaelhárítója a "DNS-kiszolgáló nem található" szöveget nyomja, észleli, de nem tud vele semmit sem kezdeni. Mivel volt már hasonló (csak bizonyos oldalakat nem töltött akkor be), akkor lecseréltem az Invitel DNS-szerverét (lehet nem ez a jó szó rá) a Google-re. Nem torrentezünk, minden eredeti mindkét gépen.
Aki esetleg ért hozzá, tudna segíteni? Mit lehet még megpróbálni?
(Ha lehet, konyhanyelven kérem, nem vagyok egy nagy PC-guru. :D)
Köszi! ^^
Tegnap délután olyan fél egy magasságában minden átmenet nélkül felmondta a szolgálatot az internet.
Én 1kor már hívtam volna a szolgáltatót!!!! Mondjuk nekünk más szolgáltatónál van és ingyen hívom őket és az internetért fizetek nem pedig a nagy semmiért,így jellemzően ha 10 percig nincs már hívom is őket.
Tudod linkelni pl a 8.8.8.8-as ip címet?
Ha igen, akkor tényleg csak DNS probléma. Ezesetben próbáld meg az egyik gépen ( vagy akár a routeren) manuálisan beállítani a google DNS szerverét. 8.8.8.8-as ip címmel. (Csak ideiglenesen ajánlom, de lehet végleges is )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!