Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » DNS-kiszolgáló nem található?...

DNS-kiszolgáló nem található? Többi lent.

Figyelt kérdés

Tegnap délután olyan fél egy magasságában minden átmenet nélkül felmondta a szolgálatot az internet.

A szokásos menetnek megfelelően újraindítottam a routert és a laptopot is, ettől általában észhez tér (inviteles IPTV csomag, nem a legolcsóbb).

Azonban most nem javult meg, semmit sem visz el. Megnéztem, és sem a másik PC, sem a telefonok nem tudnak mit kezdeni ezzel, hiába van kapcsolat, egyszerűen nem tölt be semmit.

A laptop és a PC hibaelhárítója a "DNS-kiszolgáló nem található" szöveget nyomja, észleli, de nem tud vele semmit sem kezdeni. Mivel volt már hasonló (csak bizonyos oldalakat nem töltött akkor be), akkor lecseréltem az Invitel DNS-szerverét (lehet nem ez a jó szó rá) a Google-re. Nem torrentezünk, minden eredeti mindkét gépen.

Aki esetleg ért hozzá, tudna segíteni? Mit lehet még megpróbálni?

(Ha lehet, konyhanyelven kérem, nem vagyok egy nagy PC-guru. :D)

Köszi! ^^

2017. jún. 23. 08:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Tegnap délután olyan fél egy magasságában minden átmenet nélkül felmondta a szolgálatot az internet.

Én 1kor már hívtam volna a szolgáltatót!!!! Mondjuk nekünk más szolgáltatónál van és ingyen hívom őket és az internetért fizetek nem pedig a nagy semmiért,így jellemzően ha 10 percig nincs már hívom is őket.

2017. jún. 23. 08:53
 2/5 A kérdező kommentje:
A helyzet az, hogy az ügyfélszolgálatot hiába hívtam, szerintük minden rendben, nálam lesz a hiba. 2 számítógépnél és 2 telefonnál, egyszerre. Hiába magyaráztam, hogy erre igen csekély az esély.
2017. jún. 23. 09:04
 3/5 Derwer ***** válasza:

Tudod linkelni pl a 8.8.8.8-as ip címet?

Ha igen, akkor tényleg csak DNS probléma. Ezesetben próbáld meg az egyik gépen ( vagy akár a routeren) manuálisan beállítani a google DNS szerverét. 8.8.8.8-as ip címmel. (Csak ideiglenesen ajánlom, de lehet végleges is )

2017. jún. 23. 09:21
 4/5 Derwer ***** válasza:
Sorry, typo: linkelni = pingelni
2017. jún. 23. 11:28
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi, végül magától megoldódott a probléma, mire hazaértem. Ment a zöld pacsi. ^^
2017. jún. 23. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!