Ti mire használjátok a mobilnetet? 4GB milyen gyorsan fogy el?
Sosem volt még mobilnetem. De idén nyáron szeretnék. Láttam a Telekom oldalán 4000 forintért 4GB lehet venni.
Én chatelésre és max napi 20 perc facebookozásra használnám. Azt tudom hogy az insta és youtube használatát korlátoznom kell mert az rendesen fogyasztja a mobilnetet. Én csak akkor használnám ha tényleg valami olyan helyre mennék ahol nincs wifi. Megyek iskolai táborba (Balaton), keresztapukámékhoz és nagymamámhoz 1-1 hétre.
A kérdésem: Nektek hány nap/hét alatt fogyna el a 4GB? Ha chatelésre használom akkor az mennyire fogyasztja? Van valami időkorlát az elfogyasztására?? Ha csak akkor használnám amikor nyaralni megyek akkor elég lehet egész nyáron ez a mennyiség?
Elnézést a kifejezésemért, de nem tudtam jobban megfogalmazni. :D
Szerintem 1Gb mobilnet FB korlátozott használatára és rengeteg chatelésre elég.
4Gb pedig kevés rendszeres Youtube tartalom nézésére...
Egyébként általában ha veszel mobilnetet, akkor 1 hónapig használhatod fel az adatmennyiséget, szóval ezért se érdemes túl sokat venni ha nem használod annyira, hogy ne menjen feleslegbe...
Lehet megújuló és nem megújuló adatot venni... A megújuló ha letelik az 1 hónap, akkor automatikusan kérdezés nélkül újra megveszi a 4Gb-ot, HA van elég pénz a SIM kártyádon, ha pedig nincs nem történik semmi, csak feltöltéskor vonja le és akkor onnan számít az 1 hónap. A megújuló adatot bármikor lemondhatod, de akkor elveszik a maradék adatod, szóval én a 30. nap leszoktam mondani(hogy ne vesszen kárba), ha nincs szükségem újra mobilnetre... :D
A nem megújuló értelemszerűen nem újul meg, egyszeri alkalom, viszont általában picivel drágább, ezért veszek én megújulót és az utolsó nap lemondom, ha nem kell a kövi hónapra. :D
Köszönöm a válaszokat! :D
Sokat segítettetek!! :)
Ha dominos vagy, a 4 Gb-ot nem 30 napra kapod, hanem addig, amíg fel nem használod. Ésszerű használat mellet szerintem kitart egész nyárra.
Nekem havi 1,5-2 Gb szokott elmenni, és napi legalább 1-1,5 órát használom (igaz, csak hétköznapokon és telefonon), a YouTube kivételével mindenre elég.
3 Gb-os havidíjas csomagom van, szintén T-mobile. Bőven elegendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!